Társoldalunk:

Fogadási botrányba keveredett a Liverpool korábbi sztárja

2019.07.18. 15:20

A fogadási szabályok megsértése miatt hat hétre eltiltották Daniel Sturridge-ot, az FC Liverpool volt labdarúgóját. A büntetésből - amely mellé 75 ezer font bírság is jár - négy hetet felfüggesztettek.

Az angol szövetség (FA) csütörtöki közlése alapján a 29 éves támadó a vád szerint 11 esetben vétett a szabályok ellen, de a felkért független bizottság ezek közül kilencet megalapozatlannak talált.
Sturridge - akinek júniusban lejárt a szerződése a Bajnokok Ligája-győztes Liverpoolnál, s az együttműködést nem újították meg - július 31-én játszhat újra.

Daniel Sturridge fogadási botrányba keveredettForrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Az FA ugyanakkor jelezte: nem ért egyet a bizottság megállapításaival, hogy a legtöbb gyanús esetet megalapozatlannak ítélte, és fellebbez a döntés ellen.
Örülök, hogy a 11 vádpont közül kilencet ejtettek, a bizottság pedig őszinte és hiteles tanúnak talált. Egy különösen nehéz napon történt, ami történt, nem igazán voltam önmagam. - írta közleményében Sturridge.
A játékost azzal gyanúsították, hogy 2018 januárjában információkat szivárogtatott ki családtagjainak és közeli barátainak esetleges eligazolásáról, és ezeket az információkat felhasználták sportfogadások kötésekor.