Társoldalunk:

Liverpoolba igazolt a Manchester City focistája

2019.07.17. 08:55

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Everton FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a bajnok Manchester City 20-szoros angol válogatott középpályását, Fabian Delph-et.

A kiváló védekező középpályás átigazolási díját nem hozták nyilvánosságra, de angol sajtóértesülések szerint a liverpooli csapat 8,5 millió fontért szerezte meg az angol focistát, ami a jelenlegi piaci árakat tekintve aprópénznek számít.

Delph - aki 2022-ig írt alá az Evertonhoz - a Leeds United utánpótlásában nevelkedett, majd az Aston Villában lett igazán elismert játékos. 2015 nyarán igazolt a Manchester Cityhez, amellyel két bajnoki címet, három Ligakupát és két FA-kupát is nyert.

A 29 éves középpályás az előző szezonban csak 20 meccsen lépett pályára, de többnyire a védelem bal oldalán kapott szerepet, ahol nem tudott klasszisteljesítményt nyújtani.

Fabian Delph az Everton harmadik nyári szerzeménye. A liverpooli csapat korábban már megszerezte a kieső Huddersfiled kapusát, Jonas Lösslt, és végleg megvásárolta az FC Barcelonától a portugál Andre Gomes, aki az előző szezont kölcsönben már a Mersey-parti klubnál töltötte.