Liverpoolba igazolt a Manchester City focistája

fbl Horizontal
Manchester City's English midfielder Fabian Delph (R) celebrates at the end of the English Premier League football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on December 10, 2017. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Everton FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a bajnok Manchester City 20-szoros angol válogatott középpályását, Fabian Delph-et.

A kiváló védekező középpályás átigazolási díját nem hozták nyilvánosságra, de angol sajtóértesülések szerint a liverpooli csapat 8,5 millió fontért szerezte meg az angol focistát, ami a jelenlegi piaci árakat tekintve aprópénznek számít.

Delph - aki 2022-ig írt alá az Evertonhoz - a Leeds United utánpótlásában nevelkedett, majd az Aston Villában lett igazán elismert játékos. 2015 nyarán igazolt a Manchester Cityhez, amellyel két bajnoki címet, három Ligakupát és két FA-kupát is nyert.

A 29 éves középpályás az előző szezonban csak 20 meccsen lépett pályára, de többnyire a védelem bal oldalán kapott szerepet, ahol nem tudott klasszisteljesítményt nyújtani.

Fabian Delph az Everton harmadik nyári szerzeménye. A liverpooli csapat korábban már megszerezte a kieső Huddersfiled kapusát, Jonas Lösslt, és végleg megvásárolta az FC Barcelonától a portugál Andre Gomes, aki az előző szezont kölcsönben már a Mersey-parti klubnál töltötte.