Társoldalunk:

Rebrov: A játékosaim elhitték, hogy jobb csapat vagyunk

2019.07.17. 22:32

A Ferencváros kettős győzelemmel jutott tovább a Ludogorec ellen a BL-selejtező első körében. A visszavágó utáni sajtótájékoztatón Szergej Rebrov érthetően elégedetten beszélt csapatáról, de Priskin Tamás is nyilatkozott az Origónak.

Munkatársunk jelentése Razgradból.

"Meccs előtt azt mondtam a játékosaimnak, hogy csapatként jobbak vagyunk a Ludogorecnél, arra kértem őket, hogy ezt a pályán is bizonyítsák. Szerencsére mindenki hitt a továbbjutásban, végig koncentráltak maradtunk, ennek köszönhető a győzelem. Akkor sem kételkedtem volna a sikerünkben, és ugyanúgy hittem volna a továbbjutásban, ha a belövik a 11-est a bolgárok, mert láttam az elszántságot a fiúkon. Nagy dolog, hogy legutóbb a Bayer Leverkusen lőtt itt három gólt, bár az első meccs eredménye alapján támadnia kellet a Razgardnak, mi pedig kontrázhattunk, két találatunkat is ilyen ellentámadásokból szereztük. Néhányan a stábból már elemezték a következő ellenfelünket, én is megnéztem a tegnapi meccsüket, de most egy kicsit pihenniük kell a játékosoknak, megérdemlik. Utána majd foglalkozunk a Vallettával."

Az Origo kérdésére, hogy hová helyezi ezt a győzelmet és továbbjutást eddigi edzői karrierjében, így válaszolt Szergej Rebrov: Természetesen boldog vagyok, de elsősorban nem magam, hanem a klub és a szurkolók miatt. Kemény felkészülést végeztünk, és már az első fordulóban az egyik legerősebb riválissal kerültünk össze. De megérdemelten jutottunk tovább, talán most már egyre többen hisznek bennünk, és közösen még nagyobb sikereket érhetünk el."

Szergej Rebrov szerint az volt a kulcs, hogy a játékosok hittek magukban és a sikerbenForrás: NurPhoto/Danil Shamkin/NurPhoto/Danil Shamkin

A Ferencváros támadója, Priskin Tamás így értékelt: "Nehéz meccsre számítottam, de szerencsére sikerült korán gólt szereznünk, ez rendkívül fontos volt a meccs szempontjából. A kulcspillanat viszont az volt, amikor Dénes kivédte a 11-est, onnantól végig mi irányítottuk a találkozót. A második félidő elején nekünk rohantak, de nagyon jókor szereztük a harmadik találatot. Mindenki hatalmasat küzdött, egymásért harcoltunk, ez is kellett a győzelemhez."

A csatár az előző szezont kölcsönben a Haladásnál töltötte, a Szombathelyiekkel kiesett az élvonalból, most viszont a Fradival a BL-selejtező második körére készülhet. A futball az ilyen, egyszer fent, egyszer lent. Sokszor voltam már hasonló helyzetben, ennél rosszabban is. Hála Istennek, most ismét pozitív időszak van a karrieremben, remélem a folytatás is hasonló lesz. Az első komoly lépést megtettük, de még hosszú az út a céljaink felé."