Vágólapra másolva!
Az Eintracht Frankfurt szerdán 40 millió euróért adta el Sébastien Hallert a West Ham Unitednek, amire az átigazolásokkal foglalkozó Transfermarkt.de oldal összeszedte a német csapat történetének tíz legdrágábban eladott játékosát. Van köztük egy ismerős is.

A 25 éves francia védő a német klub második legdrágábban értékesített játékosa, akiért éppen 20 millió euróval kaptak kevesebbet, mint a Real Madrid által megszerzett szerb támadóért, Luka Jovicért. Jó nyara volt a frankfurti cégvezetésnek, mert még a mexikói Tigrestől is utalnak nekik 8,8 millió eurót, amivel a mexikói védő a negyedik a fentebb említett a listán. A harmadik helyen a Paris Saint-Germainnek 2015-ben 9,5 millió euróért eladott kapus, Kevin Trapp áll, aki az előző idényt "otthon" töltötte kölcsönben.

És akkor elértünk az ötödik helyezetthez, aki nem más, mint Détári Lajos. A klasszis magyar középpályást 1987-ben a Honvédtól vette meg az Eintracht, mai áron potom másfél millió eurónak megfelelő német márkáért. Détári 33 bajnokin 11 gólt szerzett, de ennél is fontosabb, hogy a csapat az ő szabadrúgás góljával verte meg 1-0-ra a Bochumot az 1988-as kupadöntőben, ami a következő harminc évben a csapat egyetlen trófeája volt. A közönségkedvenc nyáron elhagyta Frankfurtot, a sok kérő közül a görög Olimpiakosz Pireusz kínálta a legtöbbet, a mai áron 8,8 millió eurónak megfelelő összeg annak idején bizony világrekord volt.

Détári időt állóságát csak még jobban aláhúzza, hogy a tízes listán található játékosok közül egy kivételével valamennyit 2015-ben vagy az után dobták piacra, amikor már egyetlen jó szezon után is nyolc számjegyű összeget lehet bezsebelni szinte bárkiért. Az üdítő kivétel az 1995-ben a török Fenerbahcénak 3,5 millió eurónak megfelelő összegért eladott nigériai sztár, Jay-Jay Okocha.

Vagyis, nézhetjük úgy is a dolgot, hogy 2015-ig senkiért nem fizettek többet az Eintracht Frankfurtnak, mint Détári Lajosért.