Vágólapra másolva!
Bogdán Ádám június végén elbúcsúzott Liverpooltól. A 20-szoros magyar válogatott kapusnak lejárt a szerződése a BL-győztes csapatnál, így július óta szabadon igazolható. A 31 éves kapus a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, úgy véli, 1-2 év múlva jöhet majd szóba, hogy Magyarországon játsszon. A válogatottról szerinte lehet beszélni, de erre ő lépcsőzetesen tekint, és az első lépcsőfok számára az, hogy olyan csapatba kerüljön, amelyből lehet válogatni, és ott nyújtson jó teljesítményt.

Bogdán Ádám 2015 júliusában igazolt a Liverpool csapatához, ahol a belga Simon Mignolet mögött második számú kapus volt. 2015. december 20-án, a Watford ellen mutatkozhatott be bajnokin a Liverpool csapatában, de bizonytalanul védett és nagy potyagólt kapott a 3-0-s vereséggel véget ért mérkőzésen.

Január elején az FA-kupában az Exeter ellen jutott szóhoz, akkor szögletből kapott gólt, és csapata a hatalmas hiba miatt 2-2-re végzett és újrajátszásra kényszerült. A magyar kapus ezt követően elvesztette Jürgen Klopp bizalmát, így kölcsönben a másodosztályban szereplő Wiganhez került. 2016 novemberében keresztszalag-szakadást szenvedett, ezért visszatért Liverpoolba, de egy szezont ki kellett hagynia. 2018 nyarán a skót Hibernian csapatához került, amelyben 25 mérkőzést védett.

Bogdán Ádám és Adam Lallana a Liverpool csapatában Forrás: DPPI/Backpage Images

Bogdán Ádám jelenleg Magyarországon pihen, egyelőre még nem tudja hol folytatja pályafutását.

„Arra jöttem rá igazából, hogy nekem nagyon fontos az, hogy milyen helyen élek.

Ez tavaly a Hiberniannál megvolt, nagyon jól éreztük magunkat Edinburgh-ban, az egy kis ékszerdobozos, csoda hely" – mondta Bogdán Ádám a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Felvetődött a kérdés, hogy Magyarország szóba jöhet-e a 31 éves játékosnak.

„Magyarország szóba jöhet, de a másik az, hogy nekem érzelmileg szükségem van arra, hogy kötődjek egy klubhoz.

Azt persze nem tudom előre, hogy az új klubhoz fogok-e, csak ilyen érzéseim lehetnek. De azt vettem észre magamon, hogy nekem annyira nem áll jól, ha légiósként váltogatom a klubokat, hanem próbálok úgy dönteni, hogy az élet más területein és a klubban is jól érezzem magam. Szóba jöhet Magyarország, de azt gondolom, az elkövetkezendő 1-2 évben még talán nem. De ez egy örök dilemma, hiszen nagyon szeretek itthon lenni" - folytatta Bogdán, aki a Vasasban nevelkedett, de NB I-es meccsen sosem védett az angyalföldi csapatban, ugyanis már 20 éves leigazolta a Bolton Wanderers.

Bogdán Ádám több int három éve nem védett a válogatottban Forrás: MTI/Illyés Tibor

Bogdán utoljára 2016 márciusában húzta magára a címeres mezt.

„Amint egy játékos olyan csapatban tud játszani, ami megüti azt a szintet, amiből lehet válogatni, és ott jó teljesítményt nyújt, akkor szóba jöhet a válogatott. Addig beszélni lehet róla, és lehetnek vágyaim is, de én erre lépcsőzetesen tekintek, és az első lépcsőfok az, hogy egy olyan csapatban játsszak, ahol,

„Kívülről nézve nagyon jól néznek ki a meccsek, és úgy tűnik, ahogyan olvasom a nyilatkozatokat, hogy nagyon szeretnek a válogatottba menni a játékosok. Úgyhogy biztosan nagyon jó közösség van, és jó irányba halad a történet.

- nyilatkozta arról, hogyan látja most Marco Rossi együttesét, és az esélyeit arra, hogy újra játsszon a nemzeti csapatban.

Bogdán Ádám korábban elmondta, kevés az esélye annak, hogy visszatérjen Magyarországra, mert továbbra is hajtja a kalandvágy. Angliából és Skóciából minden bizonnyal lesznek ajánlati, de nem kizárt, hogy a szigetországon kívül próbál szerencsét.