Társoldalunk:

A Liverpooltól távozó Bogdán Ádám hamarosan hazatérhet

2019.07.17. 12:27

Bogdán Ádám június végén elbúcsúzott Liverpooltól. A 20-szoros magyar válogatott kapusnak lejárt a szerződése a BL-győztes csapatnál, így július óta szabadon igazolható. A 31 éves kapus a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, úgy véli, 1-2 év múlva jöhet majd szóba, hogy Magyarországon játsszon. A válogatottról szerinte lehet beszélni, de erre ő lépcsőzetesen tekint, és az első lépcsőfok számára az, hogy olyan csapatba kerüljön, amelyből lehet válogatni, és ott nyújtson jó teljesítményt.

Bogdán Ádám 2015 júliusában igazolt a Liverpool csapatához, ahol a belga Simon Mignolet mögött második számú kapus volt. 2015. december 20-án, a Watford ellen mutatkozhatott be bajnokin a Liverpool csapatában, de bizonytalanul védett és nagy potyagólt kapott a 3-0-s vereséggel véget ért mérkőzésen.

Január elején az FA-kupában az Exeter ellen jutott szóhoz, akkor szögletből kapott gólt, és csapata a hatalmas hiba miatt 2-2-re végzett és újrajátszásra kényszerült. A magyar kapus ezt követően elvesztette Jürgen Klopp bizalmát, így kölcsönben a másodosztályban szereplő Wiganhez került. 2016 novemberében keresztszalag-szakadást szenvedett, ezért visszatért Liverpoolba, de egy szezont ki kellett hagynia. 2018 nyarán a skót Hibernian csapatához került, amelyben 25 mérkőzést védett.

Bogdán Ádám és Adam Lallana a Liverpool csapatábanForrás: DPPI/Backpage Images

Bogdán Ádám jelenleg Magyarországon pihen, egyelőre még nem tudja hol folytatja pályafutását.

„Arra jöttem rá igazából, hogy nekem nagyon fontos az, hogy milyen helyen élek. Az, hogy a futball megvan, az egy fantasztikus dolog, de nekem mindig hiányzik az, hogy egy Budapesthez hasonló városban legyek. Ez tavaly a Hiberniannál megvolt, nagyon jól éreztük magunkat Edinburgh-ban, az egy kis ékszerdobozos, csoda hely" – mondta Bogdán Ádám a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Felvetődött a kérdés, hogy Magyarország szóba jöhet-e a 31 éves játékosnak.

„Magyarország szóba jöhet, de a másik az, hogy nekem érzelmileg szükségem van arra, hogy kötődjek egy klubhoz. Azt persze nem tudom előre, hogy az új klubhoz fogok-e, csak ilyen érzéseim lehetnek. De azt vettem észre magamon, hogy nekem annyira nem áll jól, ha légiósként váltogatom a klubokat, hanem próbálok úgy dönteni, hogy az élet más területein és a klubban is jól érezzem magam. Szóba jöhet Magyarország, de azt gondolom, az elkövetkezendő 1-2 évben még talán nem. De ez egy örök dilemma, hiszen nagyon szeretek itthon lenni" - folytatta Bogdán, aki a Vasasban nevelkedett, de NB I-es meccsen sosem védett az angyalföldi csapatban, ugyanis már 20 éves leigazolta a Bolton Wanderers.

Bogdán Ádám több int három éve nem védett a válogatottbanForrás: MTI/Illyés Tibor

Bogdán utoljára 2016 márciusában húzta magára a címeres mezt.

„Amint egy játékos olyan csapatban tud játszani, ami megüti azt a szintet, amiből lehet válogatni, és ott jó teljesítményt nyújt, akkor szóba jöhet a válogatott. Addig beszélni lehet róla, és lehetnek vágyaim is, de én erre lépcsőzetesen tekintek, és az első lépcsőfok az, hogy egy olyan csapatban játsszak, ahol, ha jó teljesítményt tudok nyújtani, az van olyan szint, ahonnan a válogatottba be lehet kerülni. Ez persze nem garancia, hiszen vannak ott kiváló kapusok."

„Kívülről nézve nagyon jól néznek ki a meccsek, és úgy tűnik, ahogyan olvasom a nyilatkozatokat, hogy nagyon szeretnek a válogatottba menni a játékosok. Úgyhogy biztosan nagyon jó közösség van, és jó irányba halad a történet. Én mindig szívesen megyek a válogatottba, de most egy picit messze kerültem ettől, és az első lépés az az, hogy védjek" - nyilatkozta arról, hogyan látja most Marco Rossi együttesét, és az esélyeit arra, hogy újra játsszon a nemzeti csapatban.

Bogdán Ádám korábban elmondta, kevés az esélye annak, hogy visszatérjen Magyarországra, mert továbbra is hajtja a kalandvágy. Angliából és Skóciából minden bizonnyal lesznek ajánlati, de nem kizárt, hogy a szigetországon kívül próbál szerencsét.