Vágólapra másolva!
A Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov, és Dibusz Dénes, a csapat kapusa tartott sajtótájékoztatót Razgradban, a Ludogorec Arénában. A Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágójára készül, a magyar bajnok az első meccset 2-1-re nyerte az első selejtezőkörben, a szerdai visszavágót így előnyből várhatja, de Szergej Rebrov szerint mindkét csapatnak hasonló esélye van a továbbjutásra.

Munkatársunk jelentése Razgradból.

Szergej Rebrov a sajtótájékoztatón elmondta, annak ellenére, hogy a Ferencváros 2-1-re megnyerte az első meccset, ugyanolyan esélye van a két csapatnak a továbbjutásra.

„Alaposan kielemeztük az ellenfelünket, biztos vagyok benne, hogy a játékosok jól felkészültek a visszavágóra" – mondta Rebrov, aki hozzátette, pontosan tudja, hogy a Ludogorec hazai pályán sokkal veszélyesebb, mint amilyen a Groupama Arénában volt egy hete.

„Természetesen elemeztük a Ludogorec hazai meccseit az előző szezonból is,

Azzal nem értek egyet, hogy számunkra kockázatos eredmény született volna az első meccsen, a hazai siker minimális előnyt jelent nekünk, de pontosan tudjuk, hogy a Ludogorec agresszív lesz, más taktikával fog majd pályára lépni."

Szergej Rebrov és Dibusz Dénes a razgradi sajtótájékoztatón Forrás: Origo

Rebrov az Origo kérdésére elmondta, nem gondolja, hogy előnyt jelent az ellenfélnek, hogy a bolgár bajnokság már elkezdődött, mert az ő csapata is játszott egy edzőmeccset, így akik kevesebb lehetőséghez jutottak az első meccsen, azok is kaptak meccsterhelést. Az pedig, hogy bajnoki vagy felkészülési meccsről van szó, nem jelent komoly különbséget.

Az első bajnokiját egyébként Caludiu Keserü góljaival 2-0-ra nyerte a Ludogorec, de sem Rebrov, sem Dibusz Dénes nem gondolja, hogy külön kellene készülni a csatárból.

„Ugyanolyan fegyelmezett és érett játékra lesz szükségünk szerdán, mint egy hete. Fontos, hogy mindenki megértse, hogy csapatként hogy kell védekeznünk és támadni. Az első meccs annyi előnyt jelent, hogy volt miből felkészülnünk, láttuk, milyen helyzetben, mit reagál az ellenfél" – zárta mondandóját Rebrov.

„A Ludogorecben sok veszélyes játékos van, nem lehet senkit kiemelni. Mindenkire ugyanúgy készülünk, bármelyik támadó képes gólt szerezni. Keserü lőtt kettőt hétvégén, de nélküle is van elég jó játékos az ellenfél csapatában. Biztos, hogy sokat fog támadni a hazai csapat, de fel vagyunk készülve.

Az első meccsen is voltak időszakok, amikor nagyobb volt rajtunk a nyomás, de azt is jól kezeltük, igazán nagy ziccerük nem volt.

Ha betartjuk az utasításokat, akkor jó eredményt érhetünk el a visszavágón is" – mondta Dibusz Dénes.

A Ferencváros a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének visszavágóján szerda este, magyar idő szerint 19.30-kor lép pályára a Ludogorec Arénában.