Madarakkal vív ádáz harcot egy skót focicsapat, és vesztésre áll

sirály, stadion
Képünk részben illusztráció
Vágólapra másolva!
Lassan az őrületbe kergetik skót másodosztályban szereplő futballcsapat, a Queen of the South pálya gondnokát a stadiont megszállva tartó sirályok.

A Skócia dél-nyugati szegletében található Dumfriesben nem jött jól, hogy minden eddiginél korábban, már az elmúlt hétvégén elkezdődött a futballidény. Az élvonalbeli Motherwell ellen 3-0-ra elveszített ligakupameccs után közleményt kellett a klubnak kiadnia az áldatlan állapotok miatt, miután a Palmerston Parkba befészkelő madarak alaposan megkeserítették a szurkolók életét.

Képünk részben illusztráció Forrás: Footballscotland.co.uk

A közleményben leírták, hogy a klub munkatársai ma meccset megelőző napon éjjel 23.30-ig takarították a szárnyasok által összepiszkított székeket, és minden elképzelhető eszközt bevetettek az elmúlt napokban, hogy elüldözzék a sirályokat. De hiába játszottak le ragadozó madarak vijjogását a hangszórókból, hiába küldtek föl héjákra emlékeztető papírsárkányokat, a ravasz sirályok egy idő után rájöttek, hogy nincs mitől félniük, és visszatértek a Palmerston Parkba, és "szinte lehetetlen feladat" megszabadulni tőlük.

Kedden este újabb meccs lesz a Queens pályáján, kérdés, hogy ezúttal ki fog nyerni?