Társoldalunk:

Az otthona előtt végezték ki a korábbi válogatott focistát

2019.07.16. 17:25

Johannesburg egy külvárosi negyedében, Olivedale-ben található otthona előtt támadtak rá a Kaizer Chiefs, az Orlando Pirates és a Mamelodi Sundowns volt futballistájára, Marc Batchelorra, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A volt focistával saját autójában végeztek hét lövéssel, a BMW-ben ült a kertésze is, aki sértetlenül megúszta a támadást - írja a Blikk a BBC-re hivatkozva.

Egyelőre nem tudni, mi volt az exfutballista elleni támadás kiváltó oka, de a rablást a rendőrség kizárta, mivel a támadók semmilyen értéket nem vittek el az autóból. Lungelo Dlamini, a rendőrség szóvivője elmondta, hogy a támadók ketten voltak és motorral távoztak a helyszínről. 

Megdöbbentem, mikor megtudtam mi történt a korábbi Kaizer Chiefs játékossal Marc Batcheloral. A Kaizer Chiefs nevében szeretném kifejezni legmélyebb részvétemet a gyászoló családnak, a barátoknak és a labdarúgó rajongóinak. Remélem lelke öröké békében nyugodhat" - mondta a klub elnöke, Kaizer Motaung.

Megölték Marc BatchelortForrás: naijanews.com

Batchelor a három legnagyobb dél-afrikai klubban is játszott, továbbá válogatott focistaként is pályára léphetett. Egykori csapatával az Orlando Piratesszel 1995-ben megnyerte az afrikai Bajnokok Ligáját is.