Vágólapra másolva!
Szombaton délután sajtótájékoztatón jelentette Szinisa Mihajlovics, hogy leukémiával küzd, ennek ellenére azonban marad az olasz élvonalban (Serie A) szereplő, a magyar válogatott középpályást, Nagy Ádámot is foglalkoztató Bologna kispadján.

A Corriere dello Sport újságírója, Ivan Zazzaroni – aki nagyon jó viszonyt ápol az edzővel – írt róla először, hogy influenzaszerű megbetegedéssel került kórházba Mihajlovics, viszont a vizsgálatok egy sokkal súlyosabb betegséget mutattak ki. Emiatt pedig távozik a Bologna kispadjáról, az agresszív kezelést pedig azonnal megkezdik.

Szinisa Mihajlovics súlyos beteg Forrás: AFP/Miguel Medina

Az 50 éves szakember emiatt 16.30-ra sajtótájékoztatót hívott össze a Bolognába, ahol olasz lapértesülések szerint hivatalosan is bejelentette volna, hogy lemond. Mihajlovics azonban éppen ennek ellenkezőjét jelentette be, azaz a várható intenzív kezelések ellenére is marad a kispadon.

A szekamber elmondta, az édesapja daganatos megbetegedés miatt hunyt el, ezért rendszeresen részt vesz szűrővizsgálatokon,

ám február végén még minden eredménye negatív volt, és májusig semmilyen tünetet nem tapasztalt.

Gianni Nanni professzor, a Bologna FC csapatorvosa elmondta, a vezetőedző folytathatja a napi munkát, és a teljes gyógyulására is van esély.

"Számítani kell olyan időszakra, amikor nem lesz a csapat mellett,

– közölte.

Walter Sabatini klubigazgató megerősítette, hogy Mihajlovic marad a csapat vezetőedzője, és mindenben a segítségére lesznek.

Ígéri, hogy ezt a csatát is meg fogja nyerni:

A tréner elmondta, napokig sírt, és végiggondolta eddigi életét, miután közölték vele a diagnózist, az utóbbi napokban azonban több mint hétszáz üzenetet kapott, és a klubnál is mindenki mellette áll, ezek megerősítették. A klub edzőközpontja körül szombaton is számos transzparenst feszítettek ki a szurkolók különböző bíztató üzenetekkel.

Mihajlovics közölte, nem késlekedik, már kedden kórházba vonul, hogy megkezdődhessen a kezelése.

– szögezte le. Mint kifejtette, azért is állt a nyilvánosság elé a betegségével, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára.

"Fogadok, mindenki azt gondolta, én vagyok az egyik utolsó ember, aki megbetegedhet.

Óriási különbség, hogy két hónap, vagy egy év után fedezik fel a betegséget" – magyarázta.

Mihajlovics január végén Filippo Inzaghitól a kiesőzónában vette át a Bologna csapatát, amellyel a tizedik helyen végzett a Serie A-ban.

Szurkolók várták a szakembert a sajtótájékoztató után:

Szerződése 2022 júniusáig szólt. A játékosként BEK- és KEK-győztes hátvéd volt az AS Roma, a Sampdoria, a Lazio és az Internazionale futballistája is, edzőként 2006 óta irányította a Catania, a Fiorentina, a Sampdoria, az AC Milan és a Torino FC együttesét, illetve dolgozott hazája válogatottjának szövetségi kapitányaként is.