Társoldalunk:

Sorsoltak az U17-es focivébén, Magyarország elkerülte a brazilokat

2019.07.11. 15:48

Csütörtök délután kisorsolták az október 26. és november 17. között sorra kerülő brazíliai U17-es világbajnokság csoportbeosztását. A Zürichben rendezett eseményen a magyar válogatott az ötszörös győztes Nigériával, Ecuadorral és Ausztráliával került egy négyesbe. 

Délután háromkor megérkezett az emelvényre Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke. Az olasz-svájci sportvezető ismertette az U17-es világbajnokság menetrendjét, majd körbeudvarolta a brazilokat, akik a Copa América után minden bizonnyal fantasztikus tornát rendeznek majd.

A magyar válogatott a májusi, írországi Európa-bajnokságon elért 5. helyezéssel vívta ki a vb-részvételt. Preisinger Sándor csapata a negyedik kalapból várta a sorsolást, amely előtt már két dolog biztosvolt: a magyarok nem kerülhettek egy csoportba európai csapattal, valamint azokkal sem, akiket előzetesen szintén a negyedik kalapba tettek (Angola, Haiti, Szenegál, Tádzsikisztán, Salamon-szigetek).

Ami biztos volt, hogy a 24 válogatottat hat csoportba sorolják, a házigazda brazil válogatott az A csoportba kerül majd, és október 26-án játssza a torna nyitómeccsét.

Ezekbe a kalapokba kerültek a válogatottak a sorsolás előttForrás: FIFA.com

A sorsolásban két díszvendég segédkezett: az FC Barcelona korábbi játékosa, a brazil Sonny Anderson és a korábbi Chelsea-sztár, a nigériai Celestine Babayaro.

A 2006-ban visszavonult brazil támadó a csapatokat tartalmazó négy urnához (kalaphoz) helyezkedett, míg a korábbi 35-szörös nigériai balhátvéd a bal oldalra állt, a csoportokat tartalmazó üvegtálhoz, ahová bekerültek a csapatok.

A két korábbi kiválóság remek csoportot sorsolt Preisinger Sándor csapatának. A mieink az ötszörös győztes Nigériával, Ecuadorral és Ausztráliával kerültek egy négyesbe ezzel elkerülve olyan sztárcsapatokat, mint Brazília vagy Argentína.

Az U17-es világbajnokság csoportbeosztásaForrás: FIFA/Twitter

A A csoport mérkőzéseit Brazíliavárosban, a B és C csoport meccseit a mindössze alig 100 km-re lévő Goainiában, míg a D csoport küzdelmeit az innen 1000 kilométerre, az óceán partján fekvő Vitóriában fogják rendezni.

A brazíliai U17-es világbajnokság hivatalos emblémájaForrás: fifa.com