Vágólapra másolva!
Csütörtökön 15.00-kor sorsolják Zürichben az őszi brazíliai U17-es világbajnokság csoportbeosztását. A 24 válogatottat hat csoportba fogják sorolni, és az egyikben biztosan ott lesz a magyar is, amely a májusi, írországi Európa-bajnokságon elért 5. helyezéssel vívta ki a vb-részvételt.

A sorsolás díszvendégei ezúttal is két korábbi válogatott focista, a brazil Sonny Anderson és a nigériai Celestine Babayaro lesz, akik segíteni fognak a húzásnál.

Ami biztos, hogy a házigazda brazil válogatott az A csoportba kerül majd, és október 26-án játssza a torna nyitómeccsét.

A magyar válogatott a negyedik kalapból várja a sorsolást, amely előtt már két dolog tuti: nem kerülhet egy csoportba európai csapattal (azaz a spanyol, a francia, a holland és az olasz csapat kilőve), valamint természetesen azokkal sem, akiket előzetesen szintén a negyedik kalapba tettek (Angola, Haiti, Szenegál, Tádzsikisztán, Salamon-szigetek).

Ezekbe a kalapokba kerültek a válogatottak a sorsolás előtt Forrás: FIFA.com

Természetesen a többi kontinensről sem kerülhetnek be csapatok azonos csoportba, így az első körben biztosan nem lesz brazil-argentin rangadó, de Új-Zéland - Salamon-szigetek mérkőzést sem fognak rendezni.

A FIFA és a szervezők egyébként igencsak érdekes módon jelölték ki a helyszíneket: az A csoport mérkőzéseit Brazíliavárosban, a B és C csoport meccseit a mindössze alig 100 km-re lévő Goainiában, míg a D csoport küzdelmeit az innen 1000 kilométerre, az óceán partján fekvő Vitóriában fogják rendezni.