Vágólapra másolva!
A Ferencváros 2-1-re nyert a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének első meccsén a bolgár Ludogorec ellen, így jövő hét szerdán előnyből várhatja a visszavágót a magyar bajnok. A játékosok nem bízzák el magukat, pontosan tudják, hogy a munkának csak a felét végezték el, és azt is, hogy idegenben sokkal nehezebb feladat várhat rájuk.

Abban mindenki egyetértett, hogy nem dőlt el semmi, ahogy abban is, hogy a fantasztikus szurkolók is kellettek a sikerhez.

Remek győzelemmel kezdett a Ferencváros a Bajnokok Ligájában

A Ferencváros megkezdte szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjében, az ellenfél a bolgár Ludogorec volt. A Fradi az első félidőben gyorsan vezetést szerzett, majd egy védelmi hiba után a bolgár bajnokcsapat egyenlíteni tudott, de a második félidőben még egy lapáttal rátett a hazai csapat, Zubkov góljával pedig 2-1-re nyert.

„Nagyon nehéz visszavágó lesz, mert a támadószekcióban gyors játékosaik vannak. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből. Nagyon kemény kilencven perc elé nézünk, de nagy esélyünk van a továbbjutásra.

és megtapasztalhatták, hogy milyen a Groupama Arénában játszani" – mondta rögtön a lefújás után Lovrencsics Gergő, a Ferencváros kapitánya.

Lovrencsics Gergő gólpasszt adott az első gól előtt Forrás: Csudai Sándor - Origo

„A szezon elején járunk, és ha ezt nézzük, akkor úgy érzem, jó meccset játszottunk. Most már sokkal több információnk van az ellenfélről, ennek örülök. Ahogy tudunk, elkezdünk felkészülni a visszavágóra. Köszönöm a játékosoknak, hogy kitették a szívüket a pályára, a szurkolóknak pedig a csodálatos buzdítást, ők is kellettek hozzá, hogy sikerrel tudjuk kezdeni a szezont. Elégedett vagyok, hiszen győztünk, persze nem jó a kapott gól, de az a legfontosabb, hogy a játékosok nagyon akartak. Az első húsz perc után kicsit kiengedtünk, voltak eladott labdák, és nem irányítottuk a játékot. Félidőben azt kértem, hogy próbáljunk meg ugyanúgy futballozni, mint a meccs elején. Ellenfelünk egymás után nyolcszor lett bajnok, szinte mindig ott volt a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga csoportkörében,

örülök, hogy megmutatták a játékosaim, hogy képesek teljesíteni ezen a szinten.

Az újak mindent megtettek a pályán, voltak hibák, de ez normális" – értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón Szergej Rebrov.

Szergej Rebrov remekül felkészítette csapatát a mérkőzésre Forrás: Csudai Sándor - Origo

Sérülése miatt csak csereként léphetett pályára a Ferencváros olasz gólkirálya, Davide Lanzafame, aki az Origónak elmondta, egyre jobban érzi magát, és az új játékosokkal is elégedett.

„A felépülésem jól halad, már harmincpercnyi játékot tudtam vállalni, szerintem nem is ment rosszul, de most az eredmény volt a legfontosabb. Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, de természetesen semmi nem dőlt el. A szurkolók hihetetlen hangulatot varázsoltak. A két csapat nagyon közel van egymáshoz, úgy kell játszanunk kint is mint itthon, és

Az új igazolásoknak be kell illeszkedniük, ami nem egyszerű, akár több hónap is kellhet ehhez, de a felkészülés alapján bizakodó vagyok" – mondta az olasz csatár.

Idegenben is gólt kell majd szerezni Forrás: Csudai Sándor - Origo

„Nagyon jól kezdtük a meccset, sikerült gyorsan gólt szereznünk, uraltuk is a játékot. Utána sajnos kaptunk egy gólt, visszaestünk, és a Ludogorec kicsit feltámadt, de a második félidőben ugyanolyan jól kezdtünk, szerintem megérdemelten nyertünk" – mondta Priskin Tamás, aki az előző idényben még a Haladásban szerepelt kölcsönben, és a kiesés ellen küzdött, most pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjében lehetett kezdő.

Priskin Tamás remekül tért vissza a Fradiba Forrás: Csudai Sándor - Origo

„Nagyon boldog vagyok, hogy pályára léphettem, pláne, hogy győztes meccsen,

nagyon jó volt újra Fradi-mezben szerepelni.

Más volt a színvonal, mint az NB I-ben, remek csapat volt az ellenfél, ezért is értékes ez a siker, de még nem dőlt el semmi. Ilyen buzdítás mellett, amit kaptunk, nem lehet elfáradni, szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak. A győzelemnek nagyon örülök, de nem lesz könnyű a visszavágó, jó lenne ott is egy korai gól. Bízom a továbbjutásban, a stáb biztosan újra remekül felkészít majd minket. Az öltözőben jó volt a hangulat, de helyén kell kezelnünk ezt a sikert, ha továbbjutunk, akkor lehetünk igazán elégedettek."

„Nem ért váratlanul, hogy nem szerepeltem a kezdőben, de számítottam rá, hogy csereként beállhatok majd. Nagyszerű érzés volt pályára lépni, nagyon vártam, hogy ilyen meccsen is szerepelhessek. Egy hibát leszámítva, szerintem elvégeztem a dolgom, amit rám bíztak. Voltak nagyon gyors játékosok az ellenfélnél, a visszavágón is résen kell lennünk.

Az ellenféltől talán kicsit többet vártunk, de óvatosan kell ezzel bánni, mert idegenben szerepeltek, de volt, hogy ők, volt, hogy mi irányítottuk a mérkőzést. Vissza kell majd néznünk a meccset és kijavítani a hibákat" – mondta Sigér Dávid.

„Egy picit talán elfáradtunk a saját magunk által diktált tempóban. Az első huszonöt percben fantasztikusan játszottunk, jól hoztuk ki a labdákat, szép támadásokat építettünk, voltak lövéseink, jól nézett ki a csapat, utána pedig kicsit visszaestünk, volt pár hiba, kicsit elbizonytalanodtunk, aztán a második félidőben úgy jöttünk ki, hogy szeretnénk megnyerni a meccset, ezért pedig meg is tettünk mindent. Erőre kaptunk, voltak helyzeteink, és megérdemelten nyertünk.

A Fradi megérdemelt győzelmet aratott a Ludogorec ellen Forrás: Csudai Sándor - Origo

A második gólunk után védekeznünk kellett, de utána már nekik sem volt nagyon komoly helyzetük. Nem rossz ez az eredmény, a lényeg, hogy van előny, úgy kell kimenni, hogy tovább kell jutnunk. Idegenben is agresszív játéra lesz szükség. Biztosan nekünk fognak esni, mert meg kell fordítaniuk a párharcot, de fel kell erre készülnünk. Biztosan ki fogjuk találni az erre megfelelő harcmodort. Ha mindenki koncentrál és nem hibázunk, akkor meglehet a továbbjutás" – mondta Dibusz Dénes, aki kitért arra is, hogy Gróf Dávid személyében válogatott kerettag riválist kapott.

„Fel voltam rá készülve, tudtam, hogy mindent bele kell adnom, hogy megtartsam a pozíciómat. Remélem, ezzel a mai meccsel is

Mindig próbálom a maximumot nyújtani, de természetesen ez is ad egy kis extra odafigyelést. Kedden derült ki, hogy én leszek majd a kezdő, de számítottam erre. Jól ment a felkészülési meccseken, nem adtam rá szerintem okot, hogy a vezetőedző változtasson a kapuban, de Dávid is remekül dolgozott az edzéseken, ő is megérdemelte volna a lehetőséget, de örültem, hogy én védhettem" – mondta el sportszerűen Dibusz Dénes.

A Fradi tehát egygólos előnnyel utazhat majd a visszavágóra, amit szerdán, 19.30-kor rendeznek majd Razgradban.

A főtáblás részvételért a Ferencvárosnak négy ellenfelet kellene búcsúztatnia, a második körben a luxemburgi Dudelange, vagy a máltai Valletta FC lenne az ellenfele, ott 2-2 lett az első meccs végeredménye. A selejtező első körének vesztese az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.