Itt a Fradi idei háromcsillagos meze - fotó

FTC - MOL VIDI Videoton foci labdar
A Fradi-játékosok a lefújás után együtt ünnepeltek a szurkolókkal
Vágólapra másolva!
Az előző szezon végén 30. bajnoki címét megszerző Ferencváros labdarúgócsapata kedden bemutatta az új szezon mezét, amelyiken már három csillag hirdeti a bajnoki címek számát.

A klub honlapján olvasható közlemény szerint a labdarúgók hivatalos mérkőzésen először szerda este a bolgár bajnok Ludogorec Razgrad elleni Bajnokok Ligája-selejtező első felvonásán lépnek majd pályára a mezben.

A mez inspirációját a 90-es évek divatja adta, mely a Bajnokok Ligája-szerepléssel az utóbbi évtizedek legsikeresebb időszaka volt a zöld-fehérek labdarúgócsapatának életében: mint arra bizonyára sokan emlékeznek, az FTC az 1994-95-ös szezonban első magyar csapatként jutott be a BL főtáblájára. A mez tradicionálisan zöld-fehér, keresztcsíkos mintázattal lett ellátva, dizájnját a klub a gyártó Nike-val együttműködve alakította ki. A mez gallérján megjelenő 9 csík a címerre és a IX. kerületre utal. A címerre felkerült a harmadik csillag is, amely a 30. bajnoki címet jelképezi,

Ez az egyedi megvalósítás csak ebben a szezonban lesz így, írja a közlemény.

A mezek a Nike Dri-FITI technológiájával készülnek, az újrahasznosított poliészter alkalmazásával pedig a mezgyártás terén is a fenntarthatóságot helyezi a központba a sportszergyártó, így biztosítva az innovációt minimális környezetterhelés mellett.