Vágólapra másolva!
Az angol sportbible.com értesülése szerint Gareth Bale, a Real Madrid támadója elképesztő ajánlatot kapott egy kínai csapattól, amely hajlandó lenne megduplázni a walesi focista amúgy is csillagászati fizetését.

A walesi támadó már régóta nem szerepel Zinédine Zidane terveiben, azonban az értékesítése korántsem egyszerű. A klubok érthetően nem tolonganak egy olyan játékosért, aki az elmúlt hat évben 18-szor sérült meg, és 69 meccset hagyott ki sérülések miatt. Ráadásul a fizetése is elképesztően magas, heti 600 ezer font.

Az ismeretlen kínai csapat megduplázná Bale fizetését, így a walesi szélső heti 1,2 millió fontot keresne, ami éves szinten 62,4 milliót tenne ki, ezzel továbbra is a világ negyedik legjobban kereső focistája lenne – Messi, Ronaldo és Neymar mögött.

Gareth Bale mesés fizetésért padozik Madridban Forrás: NurPhoto/Patricio Realpe/ChakanaNews

Zidane annyira elégedetlen Bale mentalitásával, hogy a Real Marid utolsó Betis elleni hazai bajnoki mérkőzésén már be sem cserélte, pedig az lett volna az utolsó alkalom, hogy a Bernabéu Stadion közönsége megtapsolhatta volna.

Bale 2013 nyarán érkezett a Real Madridban, azóta 13 trófeát nyert, köztük négy Bajnokok Ligáját.

A walesi támadó klubvátásának két bökkenője van. A egyik, hogy a kínaiak ingyen szeretnék megszerezni a Real Madridtól, ebbe viszont a klub elnöke, Florentino Pérez nem hajlandó belemenni. A másik opció a kölcsönszerződés lenne, de Bale nagyon jól érzi magát Madridban, ezért nem szeretne költözni.

„Nem hiszem, hogy kölcsönbe akar menni - mondta Jonathan Barrett, a játékos ügynöke.

Annak ellenére, hogy Zidane nem tervez a walesi játékossal, ő maradni szeretne, és kitöltené a szerződését, ami 2022 nyaráig érvényes.

„Három év van hátra a szerződésemből. Ha azt szeretnék, hogy távozzak, fizessenek ki. Ha ez nem történik meg, akkor maradok és vagy játszani fogok, vagy golfozni"

- mondta Gareth Bale a szezon végén, aki a posztjára igazolt Eden Hazard érkezése napján kiposztolt a közösségi oldalára egy képet arról, hogy éppen golfozik.