A Liverpoolban is megfordult magyar focista 28 évesen visszavonult

Budapest, 2014. augusztus 1.
Pölöskei Zsolt, az MTK (j) és Ferenczi János, a DVSC játékosa az OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott MTK Budapest - DVSC-TEVA mérkőzésen, a kispesti Bozsik József Stadionban 2014. augusztus 1-jén.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2014. augusztus 1. Pölöskei Zsolt, az MTK (j) és Ferenczi János, a DVSC játékosa az OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott MTK Budapest - DVSC-TEVA mérkőzésen, a kispesti Bozsik József Stadionban 2014. augusztus 1-jén. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Budapest Honvéd játékosa, Pölöskei Zsolt 28 évesen befejezi a pályafutását. Az angol Liverpool utánpótlásában is megfordult középpályás a sorozatos térdsérülései miatt döntött úgy, hogy felhagy a profi focival.

Az MTK-ban nevelkedett Pölöskei a korábban említett liverpooli kalandot követően a fővárosi kék-fehéreken kívül a Videotonban (ma MOL Fehérvár) és a Budapest Honvédban is megfordult. Összesen 105 NB I-es találkozón lépett pályára a 28 éves játékos, amelyeken 13 gólt szerzett.

„Vége. Sajnos vége. Hosszú út volt, de sajnos már akkor elindult egy folyamat, amikor 17 évesen megsérültem Liverpoolban.

Egy-egy jobb időszakra meg tudtam állítani ezt a folyamatot, és akkor két-három évig egészséges tudtam maradni, de igazából folyamatosan volt valami, ami hátráltatott a pályafutásom során" – mondta a focista a Budapest Honvéd honlapjának. Arra a kérdésre, hogy mennyire volt nehéz meghoznia a döntést, így válaszolt:

„Nagyon nehéz, mert hasonló szinten azért még most is tudnék játszani, ahogyan az elmúlt években teljesítettem. Igazából azért is hoztam meg ezt a döntést, mert

"Elképzelhető, hogy tudnék játszani a mostani szinten, ezzel azonban nem tudok annyira azonosulni. Kettős érzéseim vannak, nehéz volt meghozni a döntést, viszont pár hónapja már megfogalmazódott bennem, csak nem akartam még nyilvánoságra hozni. A családom és a közeli barátok tudták, de mostantól már nem titok" – árulta el.

Az MTK-ban nevelkedett Pölöskei Zsolt visszavonult Forrás: MTI/Kovács Tamás

Pölöskeit Liverpoolban érte a pályafutása első komoly sérülése, amelyre így emlékezett vissza:

„Kiigazoltam Liverpoolba, eltelt pár hónap, és egy sima edzésen,

kontakt nélkül, ahogy fordultam, letapadt a bal lábam, elszakadt a keresztszalagom, a belső szalag is, illetve a porc és a combcsont is sérült,

ami egyszerre igen ritka. Londonban műtöttek, az első azonban nem volt tökéletes, tisztítani kellett, és végül 13 hónap múlva tudtam csak tétmeccset játszani. A visszatérésem után három-négy hónapot játszottam, amikor az Everton ellen léptünk pályára a tartalékbajnokságban. Elvileg 65 percet szerepelhettem volna, az edző azonban kedvelt, nem igazán akart lecserélni, én meg úgy voltam vele, hogy mivel nincs semmi bajom, szívesen maradtam a pályán. Majd a 90. percben egy kisebb ütközés után elpattant ugyanaz a szalag. Akkor már előre mondták, hogy ez minimum egy év lesz. Vittek orvostól orvosig, akkor Rafa Benitez volt az edző, több spanyol orvos is megvizsgált, és végül Barcelonában műtöttek meg. Úgy volt, hogy meghosszabbítják a lejáró szerződésem, Benitezt azonban menesztették az utolsó pillanatban, az új edző nem ismert, úgyhogy csapatot kellett keresnem. S úgy döntöttem, hogy a keresgélés helyett inkább hazajövök az MTK-hoz. Igaz, ez sem ment egyszerűen, mert ekkor a jobb lábamban szakadt el a keresztszalag, s akkor a saját költségemre mentem ki Hollandiába, ahol Laurens Ebbennel végeztem a rehabilitációt. Őt az MTK korábbi edzője, Henk Ten Cate révén ismertük édesapámmal. Végül felépültem, és még volt pár jó évem."

A visszavonuló focista azt is elárulta, hogy kapott egy felkérést az M4 Sporttól, így

szakértőként láthatják majd a nézők.

Elmondása szerint próbálja majd olyan szemszögből megmutatni a futballt, amit kívülről talán nem is látnak a szurkolók. Emellett pedig szeretne a futballban maradni, edzőként és vezetőként is szeretné képezni magát a jövőben.