A mexikói válogatott veretlenül nyerte meg az Arany-kupát

2019 CONCACAF Gold Cup - Final - United States v Mexico TOPSHOTS Horizontal
Mexico players and coaches celebrate with the Gold Cup after beating the US during the 2019 Concacaf Gold Cup final football match between USA and Mexico on July 7, 2019 at Soldier Field stadium in Chicago, Illinois. - Mexico defeated the US 1-0 (Photo by KAMIL KRZACZYNSKI / AFP)
Vágólapra másolva!
A mexikói labdarúgó-válogatott veretlenül nyerte meg az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi országok számára kiírt Arany-kupát, miután a döntőben Chicagóban 1-0-ra legyőzte az Egyesült Államokat.

A mérkőzés amerikai fölénnyel indult, a 4. percben a Chelsea támadója, Christian Pulisic lőtt közelről Guillermo Ochoa kapusba, nem sokkal később pedig Jozy Altidore játszotta magát tisztára, de végül a kapu mellé gurított. A 31. perc elején Paul Arriola csapott le egy labdára a bizonytalan mexikói védők között, azonban ő sem találta el a kaput kiszorított helyzetből.

Az első komolyabb mexikói lehetőségre a 42. percig kellett várni, Jonathan dos Santos lőtt távolról, de ez is célt tévesztett.

Az 52. percben Pulisic szögletére Jordan Morris érkezett remekül, a fejesét viszont kivágták a gólvonalról a mexikóiak.

Innentől komoly fölényben játszott Mexikó, ami eleinte csak labdabirtoklásban és a helyzetek számában mutatkozott meg, aztán a 73. percben pedig góllá érett. Raul Jimenez kapott egy labdát, amit átvett a tizenhatoson belül, majd sarokkal dos Santos elé játszott, aki ballal a léc alá lőtt.

A kétségbeesett amerikaiak előtt a 87. percben adódott a legnagyobb egyenlítési lehetűség, de a szöglet utáni tűzijátékot Ochoa és a védők együtt hárították.

Mexikó története nyolcadik Arany-kupáját nyerte, 2009 óta a negyediket.

A torna gólkirálya a kanadai Jonathan David lett 6 találattal, a legjobb játékosnak Jiménezt, a legjobb kapusnak Ochoát választották.