Messi szerint elcsalták a Copát, csak Brazília nyerheti meg

Brasil e Argentina jogam pela Copa América em Belo Horizonte (MG)
Messi nem szokta kritizálni a bírókat, de most elszakadt nála a cérna
Vágólapra másolva!
Lionel Messinek megint nem jött össze az aranyérem az argentin fociválogatottal. Egy vesztes vb-döntő és két elbukott Copa-finálé után idén az elődöntőben esett ki a csapat, miután vereséget szenvedett a házigazda Brazília ellen. A Barcelona klasszisa a meccs után, majd a bronzmérkőzést követően is élesen bírálta a dél-amerikai szövetséget.

A brazilok elleni mérkőzés után Messi két elmaradt tizenegyest és egy piros lapot kért számon a bírókon, ráadásul a második eset utáni kontrából lőtte Brazília a második gólját.

– mondta akkor Messi.

Ezek után a Chile elleni bronzmeccsen egy kis kakaskodásért kapott pirosat a 38. percben (akárcsak a túloldalon Gary Medel), a 2-1-re megnyert mérkőzést követően pedig nem jött ki az öltözőből az éremátadásra.

A vegyes zónában aztán folytatta a CONMEBOL bírálatát:

„Egy sárga is elég lett volna, de valószínűleg az befolyásolta az ítéletet, amit az elődöntő után mondtam. A lényeg, hogy a csapat jól végzett a tornán. Valószínűleg »odafent« kitalálták, hogy számomra így érjen véget. Az érmet azért nem vettem át, mert nem akarok részese lenni annak a korrupt folyamatnak, ami az egész Copán zajlik. Messzebb is juthattunk volna, de nem engedték.

Az aranyat csak Brazília nyerheti meg, de remélem, a játékvezetők és a VAR is hagyja majd Perut érvényesülni, habár ez nem túl valószínű”

– zárta mondandóját a csalódott klasszis.

A Brazília-Peru döntőt magyar idő szerint vasárnap 22.00-kor rendezik a Maracana Stadionban.