Vágólapra másolva!
A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bambgoyét, aki az előző idényben a Haladás játékosa volt.

Funsho 1999. január 9-én született Nigériában, 18 évesen, 2017 januárjában igazolt Magyarországra a Haladáshoz.

2015-ben tagja volt az U17-es vb-győztes nigériai válogatottnak, öt meccsen lépett pályára és a döntőben is gólt szerzett.

Funsho Bamgboye, a Fehérvár legújabb szerzeménye Forrás: molfehervarfc.hu

„Funsho egészen fiatalon jött hazánkba focizni, és már akkor, az utánpótlásban felhívta magára a figyelmet sebességével és gólratörő játékával. Azóta már a felnőtt futballban is megmutatta képességeit, tette mindezt egy nehéz helyzetben lévő csapatnál. Biztos vagyok benne, hogy ezek a tulajdonságai még tovább fejlődnek majd a szakmai stábunk útmutatása mellett, hiszen még mindig csak 20 esztendős. A nagy versenyhelyzet is biztosan jó hatással lesz majd a fejlődésére" - mondta az új szerzeményről Kovács Zoltán, a Fehérvár sportigazgatója.

Funsho az elmúlt három szezonban összesen 36 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Haladás együttesében, ezeken négy gólt szerzett - betalált a Honvéd, a Paks és két alkalommal az Újpest kapujába is.

„Nagy lehetőségnek élem meg azt, hogy csatlakozhattam a Vidihez, hiszen az ország egyik legjobb csapatáról van szó! Szeretnék bajnoki címet ünnepelni majd itt, valamint vonzó volt számomra az is, hogy akár Európában is megmutathatom magam. A szurkolóknak csak annyit tudok üzenni, hogy mindig minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy sikeres legyen a csapat! Mivel jó ideje Magyarországon játszom már, ezért természetesen ismertem a klubot, nem volt nehéz amellett döntenem, hogy ide igazolok" - mondta az új szerzemény.