Vágólapra másolva!
A világ 22. leggazdagabb emberével tárgyalt José Mourinho, aki egyre közelebb kerül egy kínai álommunkához.

A Telegraph című brit lap értesülései szerint a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes edző, José Mourinho Kínában tárgyalt a 36,2 milliárd dolláros vagyonával az ország harmadik leggazdagabb emberének számító Ka Jan Huijal, aki nem mellékesen az ország első számú futballcsapatának, a Guangzou Evergrandénak a tulajdonosa.

A Telegraph szerint az Evergrande ingatlanfejlesztő csoport tulajdonosa vagy saját csapatának irányítását szeretné a portugálra bízni, vagy a kínai válogatott irányítását adná a kezébe. Előbbit most Fabio Cannavaro, utóbbit pedig a 2006-ban az olasz válogatottal világbajnoki címet nyerő Marcello Lippi irányítja.

A roppant ambiciózus Hui azonban csak részben lehet elégedett: az Evergrande azt követően, hogy 2009-ben bundázás miatt kizárták, összesen hét bajnoki címet nyert, és kétszer az ázsiai Bajnokok Ligáját is megnyerte, valamint első kínai csapatként vehetett részt a klubvilágbajnokságon.

A válogatott viszont csak egyszer, 2002-ben tudott részt venni világbajnokságon,

azóta a torna közelébe sem került. Márpedig Huinak feltett szándéka, hogy a világ élvonalába emelje a kínai focit, ő üzemelteti a világ legnagyobb fociakadémiáját.

Mourinhót 2018 decemberében küldték el a Manchester United csapatától, előbb korábbi sikerei helyszínén, az olasz Internazionalénál merült fel a neve, majd Antonio Conte kinevezése után, a Paris Saint-Germain edzői székét nézte ki magának ő és ügynöke. A BL-kudarc, a nyolcaddöntős búcsú után (éppen a MU ellen) azonban Thomas Tuchelt nem rúgták ki, hanem szerződést hosszabbítottak vele.

Mourinho tavasszal úgy nyilatkozott, hogy júliusban visszatér a munkába, mégpedig egy olyan projekt élén, amiért valóban tud lelkesedni.