Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona pénteken rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. Josep Maria Bartomeu, a katalán klub elnöke beszélt Antoine Griezmann és Neymar esetleges érkezéséről.

A rendkívüli sajtótájékoztatóra azért volt szükség, mert csütörtökön lemondott Jordi Mestre, a katalán klub alelnöke, akinek a távozását Neymar visszaszerzésével kötik össze. Mestre állítólag nem támogatta a brazil sztárjátékos visszavásárlását, ugyanis Neymar két évvel ezelőtt botrányos körülmények között távozott Barcelonából, és be is perelte a klubot egy elmaradt 26 millió eurós aláírási bónusz miatt.

Neymar visszatérésére még várni kell Barcelonában Forrás: AFP/Mauro Pimentel

Bartomeu elmondta, Mestre távozásának semmi köze Neymar lehetséges visszatéréséhez, de a valós okokról nem beszélt, így feltételezhető, hogy a brazil sztárjátékos miatt van széthúzás a Barca vezetőségében.

Ezt követően a Barca elnöke Neymarról is szót ejtett, de sokkal okosabbak nem lettek a szurkolók.

A francia világbajnok Antoine Griezmann megszerzése is hónapok óta téma Barcelonában, de a hivatalos bejelentés mindeddig nem történt az ügyben.

„Óscar Grau vezérigazgató tegnap találkozott az Atlético Madrid vezérigazgatójával, Miguel Ángel Gil Marínnal, a beszélgetés során pedig a támadó volt a téma.”

A Barcelona elnöke elmondta, hogy a Copa Américán brillírozó Philippe Coutinhót nem akarják eladni. A brazil támadó másfél évvel ezelőtt rekordösszegért érkezett a Liverpooltól, de egyelőre nem tudott beilleszkedni. Állítólag a Barcelona bevonta volna a Neymar-üzletbe, hogy ne kelljen egy vagyont fizetnie a PSG-nek.

Victor Valdes minden lehetséges trófeát megnyert a Barcával Forrás: AFP/Lluis Gene

Bartomeu elmondta, hogy a francia világbajnok Ousmane Dembélé sem fog távozni, végezetül pedig hozzátette, hogy a Barca ikonja, a háromszoros BL-győztes – két éve visszavonult – Victor Valdes hamarosan visszatérhet a klub kötelékébe, csak még azt nem tudni, milyen pozícióba.