Frank Lampard a Chelsea új vezetőedzője

fbl Horizontal
Chelsea and England former football player Frank Lampard gestures to the fans on the pitch at half-time during the English Premier League football match between Chelsea and Swansea at Stamford Bridge in London on February 25, 2017. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Frank Lampard hazatért – hirdeti a Chelsea a közösségi oldalain. A klub korábbi legendás játékosa lett a Premier League-ben bronzérmes csapat új vezetőedzője.

A Chelsea három évre szóló szerződést kötött a klub gólrekorderével, aki a Juventushoz távozó Maurizio Sarrit váltja a kispadon.

Lampard az előző idényben a Derby Countynál dolgozott, első edzői munkakörében majdnem felvitte a csapatot a Premier League-be, csak az Aston Villa elleni playoff-döntőben maradt le végül a PL-ről.

A 41 éves Lampardért egyébként 4 millió fontot kell fizetnie a Chelsea-nek, ugyanis a Derbyvel még érvényes szerződése van.

Lampard a Chelsea legeredményesebb játékosa Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Lampard első bajnokija az Old Traffordon lesz, a Manchester United és Ole Gunnar Solskjaer ellen.

A 41 éves szakember elmondta: rendkívül büszke arra, hogy edzőként térhet vissza a Chelsea-hez.

„Mindenki tudja, mennyire szeretem ezt a klubot, s történetének részese lehettem. Mostantól a munkámra koncentrálok és a következő idényre való felkészülésre” – nyilatkozta az új tréner.

Angol sajtóhírek szerint Lampard szerdán hatórás tárgyalás végén egyezett meg a Chelsea vezetőivel, és csütörtök hajnali fél kettőkor hagyta el a Stamford Bridge Stadiont.

A 106-szoros angol válogatott Lampard 2001 és 2014 között játszott a Chelsea-ben, gyakorlatilag mindent megnyert a klubbal, amelynek legeredményesebb futballistája 211 góllal.