Chelsea-játékos lőtte a döntőbe az Egyesült Államokat az Arany Kupán

fbl Horizontal
USA's midfielder Christian Pulisic shoots the ball during their CONCACAF Gold Cup semi-final football match against Jamaica at Nissan Stadium in Nashville, Tennessee, on July 3, 2019. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
A házigazda és címvédő amerikai labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte Jamaicát a közép- és észak-amerikai kontinensbajnokság, az Arany Kupa elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba, ahol majd Mexikóval találkozik.

Az amerikaiak már a 9. percben megszerezték a vezetést, majd Christian Pulisic, a Chelsea 20 éves középpályása - aki dortmundi nevelésű, és az elmúlt idényben is a német együttesben szerepelt kölcsönjátékosként - a második félidő elején és végén is eredményes volt. Jamaica a 69. percben, kétgólos hátránynál szerezte a becsületgólját.

A két évvel ezelőtti torna döntőjében szintén ez a két együttes találkozott egymással, akkor az amerikaiak 2-1-re győztek.

A legutóbbi kilenc kontinenstornán az amerikai vagy a mexikói válogatott diadalmaskodott, ebben az időszakban háromszor egymással mérkőztek meg a döntőben: a hatszoros aranyérmes amerikai együttes 2007-ben, a tízszeres bajnok mexikói csapat 2009-ben és 2011-ben bizonyult jobbnak legnagyobb térségi riválisánál.

Egyesült Államok-Jamaica 3-1 (1-0)

kedden játszották:
Mexikó-Haiti 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után