Vágólapra másolva!
Az olasz rekordbajnok Juventus a hivatalos honlapján jelentette be, hogy visszatért a csapathoz Gianluigi Buffon, a klub 41 éves legendás kapusa.

Buffon 2001 nyarán érkezett a Juventushoz, 17 év alatt 511 meccsen védett, ebből 311-et lehozott kapott gól nélkül. A 176-szoros válogatott Buffon tavaly nyáron a Paris Saint-Germainhez igazolt, ám június 5-én bejelentette, nem hosszabbítja meg szerződését a francia bajnokkal, amelyben 25 mérkőzésen szerepelt. A 41 éves legenda egyéves szerződést írt alá a klubbal, mely 1,5 millió eurót fizet neki a 2019/20-as szezonra.

„Boldog vagyok, hogy hazatértem, és újra megölelhetlek titeket, és ti is újra magatokhoz ölelhettek engem.

- mondta a világbajnok kapus, aki minden bizonnyal felváltva fog védeni a lengyel válogatott Wojciech Szczesnyvel.

Sajtóhírek szerint a világbajnok kapus szeretné megdönteni az AC Milan legenda Paolo Maldini Serie A csúcsát, így a szerződésében van egy olyan záradék, miszerint legalább nyolc bajnokin védenie kell:

Maldini 1985 és 2009 között 647 alkalommal lépett pályára az olasz élvonalban, Buffon 640-nél tart.

Buffon kilenc bajnoki címet, négy Olasz Kupát és öt Olasz szuperkupát nyert a Juventusszal, 12-szer választották meg a Serie A legjobb kapusának. 2006-ban - az olaszok vb-győzelme után - és 2017-ben is bekerült a legjobb öt közé az Aranylabda-szavazáson.

A várakozások szerint Buffon a következő idény után csatlakozik a Juventus klubvezetéséhez.