A kínai másodosztályban folytatja a Manchester City egykori sztárja

Yaya Touré
Manchester City's Ivorian midfielder Yaya Toure reacts during the English Premier League football match between Manchester City and Arsenal at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on December 18, 2016. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A kínai másodosztályban szereplő Qingdao Huanghai labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a 101-szeres elefántcsontparti válogatott Yaya Touré.

A kínai klub szerdán számolt be a 36 éves középpályás leigazolásáról, a játékos akár már a szombati bajnoki meccsen bemutatkozhat a listavezető együttesben.
Touré tavaly december óta nem lépett pályára, akkor még a görög Olimpiakosz alkalmazásában állt.

A Manchester Cityben szebb napokat megélt Yaya Toure Kínában folytatja Forrás: AFP/Oli Scarff

"Mindenféle hírek napvilágot láttak már a jövőmmel kapcsolatban, de most szeretném tisztázni: imádom a futballt, és játszani akarok még néhány évig"

- írta Twitter-oldalán a futballista, hozzátéve, már készül arra, hogy a későbbiekben edzőként dolgozzon, de egyelőre még játékosként keresi az új kihívásokat.

A Qingdao féltávnál négypontos előnnyel vezeti a 16 csapatos másodosztályú bajnokságot, amelynek első két helyezettje jut fel a Szuperligának nevezett élvonalba.

A 2015-ben az elefántcsontparti válogatottal Afrika Kupa-győztes Touré 2007 és 2010 között az FC Barcelonával Bajnokok Ligáját, két spanyol bajnoki címet, Király Kupát, valamint Európai Szuperkupát is nyert, majd a Manchester Cityhez igazolt, amelynek színeiben tavaly nyárig háromszor volt bajnok a Premier League-ben.