Vágólapra másolva!
Az előző évi kölcsönjáték után immár a DVTK labdarúgójaként folytatja pályafutását Diósgyőrben Szabó Bence, miután a DVTK megvásárolta a játékjogát a székesfehérváriaktól - tájékoztatta az Origót a klub. Közleményében azt írja a diósgyőri csapat, hogy egy jól ismert, képességét már több alkalommal bizonyító korosztályos válogatott játékossal sikerült megerősíteni a keretet.

"Boldogan jelenthetem be, hogy sikerült végleg megvásárolni Szabó Bence játékjogát. Tavaly nyáron, amikor kölcsönvettük, úgy gondoltuk, a fiatal játékosnak minimum egy fél évre lesz szüksége a beilleszkedésre, de jóval hamarabb felvette az élvonal ritmusát, és fokozatosan a csapat erőssége lett.

Nem véletlenül kapott tavasszal folyamatosan játéklehetőséget, az egész élvonalban ő játszott a legtöbbet az U20-as játékosok közül.

Hosszú távon is a DVTK erőssége lehet" - közölte Tajti József, a DVTK sportigazgatója.

Szabó Bence első DVTK-s góljára készül Forrás: dvtk.hu

"Kölcsönjátékosként is szerettem Diósgyőrben játszani, és ez nem változik a DVTK labdarúgójaként sem.

Csapatszinten a stáb célkitűzését tudom én is megismételni, a középmezőnyben, lehetőleg annak az elején szeretnénk jövőre végezni. Azért is örülök a szerződésnek, mert így biztosan megszerzem majd az első gólomat a DVTK mezében" - kommentálta a döntést Szabó Bence.

Az 1998-as születésű középpályás Diósgyőr és Székesfehérvár mellett a Puskás Akadémián és Nyíregyházán is megfordult, az U17-es, U18-as és U19-es, valamint U21-es válogatottnak is a tagja volt.