Az Egyesült Államok jutott elsőként a női focivébé döntőjébe

usa
02 July 2019, France, Lyon: USA players celebrate their side's first goal during the FIFA Women's World Cup Semi Final soccer match between England and USA at the Stade de Lyon. Photo: Sebastian Gollnow/dpa
Vágólapra másolva!
A franciaországi női labdarúgó-világbajnokság kedd esti első elődöntőjében az Egyesült Államok 2-1-re legyőzte Angliát, így bejutott a döntőbe.

A tornán már megszokott módon alaposan bekezdett az USA, a 9. percben O'Hara remek beadását a hosszún teljesen üresen érkező Christen Press fejelte védhetetlenül a kapuba.

Phil Neville csapata azonban nem esett kétségbe, és első valamire való helyzetét gólra váltotta: Bethany Mead ment el szépen a balszélen, centerezésébe pedig Ellen White tette bele a belsőjét, a labda pedig a kapufáról pattant a hálóba.

Sokáig azonban nem örülhettek az angolok, egy újabb beadás és egy újabb fejes után újra az Egyesült Államok került előnybe, a csapat egyik legnagyobb sztárja, Alex Morgen talált be.

Szünetig nem változott az állás, a második félidőben pedig nem sikerült megismételnie a csapatoknak az első játékrész teljesítményét. Az amerikaiak támadtak többet, ám igazán komoly helyzetig nem jutottak. Az angolok igen, sőt White egy nagyszerű támadás végén egyenlített is - a videobíró azonban les miatt érvénytelenítette a találatot. A 81. percben is a VAR-tecnika került főszerepbe, White-ot ugyanis hátulról buktatták a 16-oson belül, a visszajátszások alapján a játékvezető jogosan ítélt büntetőt. Stephanie Houghton azonban kihagyta a 11-est, a hajrában pedig Millie Bright kiállításával végleg megpecsételődött az angolok sorsa.

Az USA 2-1-re nyert, így bejutott a vb-döntőbe, ahol a holland-svéd meccs győztese lesz az ellenfele.