Frank Lampard visszatért a Chelsea-hez

fbl Horizontal
Derby County's English manager Frank Lampard gestures during the English FA Cup fourth round football match between Accrington Stanley and Derby County at Wham Stadium in Accrington, north west England, on January 26, 2019. (Photo by Lindsey PARNABY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Frank Lampard kihagyta az előző idényben általa irányított Derby County futballcsapatának idei első edzését, hogy lezárja tárgyalásait a Chelsea-vel, ahol vezetőedzőként számítanak rá.

Ritkán tapasztalható, hogy egy futballklub azon dolgozzon, hogy a csapatot sikeresen irányító (az előző szezon végén az osztályozó döntőjében maradtak le a Premier League-ről) edző megegyezzen egy másik klubbal. A Derby Countynál márpedig most ez a helyzet, legalábbis hétfői közleményükből ez olvasható ki.

„A Derby County Football Club eltekint attól, hogy Frank Lampard megjelenjen a csapat hétfői és keddi edzésein, lehetőséget adva neki, hogy minél előbb lezárja a tárgyalásait lehetséges új klubjával, a Chelsea-vel.”

Ettől fogva pedig véglegesnek tekinthető, hogy a londoni csapattól az előző idény végén távozó Maurizio Sarri helyét a kékek klublegendája, a korábbi 106-szoros angol válogatott, a Chelsea történetének legjobb gólszerzője fogja átvenni. A Telegraph brit lap szerint Lampard hétfőn alá is írt, és legkésőbb 48 órán belül bejelentik az érkezését, és már azt is tudni vélik, hogy három évre írt alá, és évi 4 millió fontot fog keresni.

A Derby County hozzáállása is érthető, hiszen az jóformán egy percig sem volt kérdés, hogy Lampard nem fog nemet mondani egy ilyen ajánlatra, a londoniak ráadásul nagyvonalúan kivásárolják, négymillió fontot fizetve a DCFC-nek, ami még több is lehet, ha az exedző viszi magával a szakmai stábot is.