Vágólapra másolva!
Visszakerülhet az anyaegyesület Haladás VSE-hez a város labdarúgócsapatát működtető Szombathelyi Haladás Kft.

A másodosztályú klub, amely májusban búcsúzott az OTP Bank Ligától, hónapok óta anyagi gondokkal küzd, ezért a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület (Haladás VSE) elnöksége hétfő délelőtti ülésén felhatalmazta az egyesület társadalmi elnökét, hogy szándéknyilatkozatot írjon alá a labdarúgóklubot működtető Szombathelyi Haladás Kft. többségi tulajdonosával, a HALMILL Team Tanácsadó Kft.-vel - Illés Béla és Halmai Gábor cége - annak a Haladás Kft.-ben lévő tulajdonrészének az átvételéről.

A szurkolók még nem nyugodhatnak meg teljesen Forrás: Haladás Facebook

A Haladás VSE MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye kiemeli, a labdarúgócsapat 1995-ig a Haladás VSE égisze alatt működött, s most, a szombathelyi egyesület centenáriumi évében "szimbolikus jelentőségű, hogy az egység 24 év után helyreállhat, és a felnőtt labdarúgó-szakosztály visszatérhet az anyaegyesülethez".

"A Haladás VSE az elmúlt években bizonyította, hogy a rendszerszerű működés és a hosszú távú stratégiai tervezés úgy gazdasági, mint sportszakmai szempontból kiemelkedő és fenntartható teljesítményt eredményez" - fogalmazott Homlok Zsolt, az egyesület társadalmi elnöke.

A sportvezető hozzátette, a Szombathelyi Haladás érték, megmentése kötelesség, a futballklub helyzetének konszolidálása pedig "pártpolitikától független érték, amely egyaránt fontos a városi, megyei és országos sportélet résztvevőinek".

Az átvételről született szándéknyilatkozatban - mely szerint a Szombathelyi Haladás Kft. gazdasági helyzete, mintegy 150 millió forintos tartozása miatt az átvétel tervezett jogcíme ajándékozás lenne - úgy fogalmaznak, szeretnék elérni, hogy a fennálló pénzügyi hiányt a következő évekre tervezett önkormányzati támogatáson felül rendezzék.

"A felek ... elengedhetetlennek tartják, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata ... az általa megszavazott 150 millió forintos támogatásnak a 2020-2021-2022. években nyújtandó ... támogatásba történő beszámításától eltekint, a ... 150 millió forint támogatást feltétel nélkül biztosítja és átutalja, egyúttal a közeljövőben áttekinti a 2020-2021-2022. években nyújtandó további támogatások lehetőségét és - lehetőségeihez mérten - magas színvonalon támogatja a városi labdarúgást" - áll a szándéknyilatkozatban.