Társoldalunk:

A Juventushoz igazolt a francia válogatott focista

2019.07.01. 20:38

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus a hivatalos honlapján jelentette be a francia válogatott Adrien Rabiot leigazolását. A PSG-vel ötszörös bajnok középpályás ingyen lett a torinói sztárcsapat játékosa. 

A 24 éves játékos hétfőn esett át az ilyenkor szokás kötelező orvosi vizsgálatokon, majd aláírta a sajtóhírek szerint az ötéves szerződését a Juventusszal – a torinói klub nem hozta nyilvánosságra a szerződést hosszát. A PSG korábbi középpályás évi 7 millió eurót kereshet a torinói csapatnál, amely bónuszokkal együtt akár 10 millióig is felemelkedhet.

Adrien Rabiot (balra) a Juventus játékosa lettForrás: AFP/Franck Fife

Korábban úgy tűnt, Rabiot a Barcelona játékosa lesz a hatszoros francia válogatott – akit a Manchester United és a Real Madrid is szívesen a soraiban látott volna – azonban az ügynökének – aki egyben az édesanyja is – túl magasak voltak a fizetési igényei, a katalán klub képviselői pedig megunták a licitháborút.

A Juventus már korábban bejelentette a korábbi Arsenal-játékos, Aron Ramsey leigazolását, aki szintén ingyen lett a torinóiaké. A Juvénál tudják, hogy kell jó üzletet csinálni, az utóbbi években Emre Cant, Sami Khedirát, Kingsley Comant, Paul Pogbát, Dani Alvest, vagy épp Andrea Pirlót is a szerződése lejárta után szerezte meg a klub.