Főszerepben a Liverpool-sztár: két gól, egy kihagyott büntető - videó

2019 Africa Cup of Nations – Kenya vs Senegal Sports SPORTS EVENT soccer, Sadio Mané
01 July 2019, Egypt, Cairo: Kenya's Victor Wanyama (R) and Senegal's Sadio Mane battle for the ball during the 2019 Africa Cup of Nations Group C soccer match between Kenya and Senegal at the 30 June Stadium. Photo: Gehad Hamdy/dpa
Vágólapra másolva!
Szenegál a nyolcaddöntőbe jutott az Egyiptomban zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján, miután a csoportkör 3. fordulójában, hétfőn 3-0-ra legyőzte Kenyát. A Liverpool sztárja, Sadio Mané úgy is a meccs hőse lett, hogy büntetőt rontott gólnélküli döntetlennél.

Mané a 29. percben rontotta el a tizenegyest, de a 63. percben erőszakos labdaszerzést követően javított már 1-0-s szenegáli vezetésnél, majd az újabb megítélt büntetőt a 78. percben már értékesítette. Szenegál tehát 3-0-ra nyert, és bejutott a nyolcaddöntőbe.

Elefántcsontpart nyolcaddöntőbe jutott, miután a csoportkör 3. fordulójában, hétfőn 4-1-re legyőzte a pont nélkül búcsúzó Namíbiát. A csoport élén a marokkói válogatott végzett százszázalékos teljesítménnyel, miután harmadik mérkőzését is 1-0-ra nyerte a D jelű négyesben.

Eredmények, Afrikai Nemzetek Kupája, Egyiptom:
C csoport, 3. forduló:
Kenya-Szenegál 0-3 (0-0)
Tanzánia-Algéria 0-3 (0-3)
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Algéria 9 pont, 2. (és továbbjutott) Szenegál 6, 3. Kenya 3, 4. Tanzánia 0

D csoport, 3. forduló:
Marokkó - Dél-afrikai Köztársaság 1-0 (0-0)
Elefántcsontpart-Namíbia 4-1 (1-0)
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Marokkó 9 pont, 2. (és továbbjutott) Elefántcsontpart 6, 3. Dél-afrikai Köztársaság 3, 4. Namíbia 0

A hat négycsapatos csoportból az első két helyezett mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem. A döntőt július 19-én Kairóban rendezik.