Vágólapra másolva!
Az egykori ghánai U23-as válogatott, Joachim Adukor a DVTK ötödik nyári igazolása. A 26 éves labdarúgó, aki legutóbb a bosnyák bajnok és kupagyőztes FK Sarajevo csapatát erősítette a középpálya több posztján is használható, de a védelem közepén is megállja a helyét, írja a borsodi klub hivatalos honlapja.

Adukor 2011-ben egy ghánai korosztályos csapatból került a svéd élvonalbeli Gefle csapatához, ahol három idényt töltött. Ezt követően megfordult portugál, francia és ciprusi csapatokban is, innek került legutóbbi állomáshelyére, a bosnyák FK Szarajevóhoz, amelyikkel bajnokságot és kupát is nyert.

Pályafutása során 7 mérkőzést játszott az Európa Liga selejtezőjében 2013-ban az észt Trans Narva és a ciprusi Anorthosis, 2018-ban az örmény Banants és az idei szezonban már Bajnokok Ligája-szereplő olasz Atalanta ellen.

"Joachim Adukor középső védőként és védekező középpályásként is hasznos tagja lehet a csapatnak – nyilatkozta Tajti József, a DVTK sportigazgatója. – Sok évnyi európai tapasztalattal rendelkezik, ahogy az edzéseken is bizonyította, azonnal bevethető. Tavasszal előszerződést kötöttünk vele, amit a szarajevói szerződésének lejárta után véglegesítettünk. Reményeink szerint nagyon komoly erősítést jelent a leigazolása."