Ronaldo újra a világ leggyorsabb focistája akar lenni - videó

fbl Horizontal
Portugal's forward Cristiano Ronaldo (L) and teammates sprint during a training session at the team's base in Kratovo, outside Moscow, on June 28, 2018, during the Russia 2018 World Cup football tournament. (Photo by Francisco LEONG / AFP)
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo eddig is híresen gyors volt a futballpályán, de könnyen lehet, hogy a következő szezonban mindenki csak bottal ütheti a nyomát.

Az eredményekben gazdag, Nemzetek Ligája-aranyéremmel díszített nyári klubszünet után Cristiano Ronaldo visszatért a munkához, és komolyan edzésbe állt. Az éveken át fantasztikus sebessége miatt is csodált portugál klasszis tempója az elmúlt egy-két szezonban mintha megkopni látszott volna, ezért is dönthetett úgy a 34 éves sztár, hogy a legjobb helyről kér segítséget.

Hogy az indulósebessége és a sprintjei újra félelmetesek legyenek, abban honfitársa, Francis Obikwelu segít neki, akivel együtt koptatják mostanában a rekortánt.

A 39 éves nigériai születésű nyugalmazott sprinter 2004-ben már portugál színekben lett ezüstérmes a 2004-es atlantai olimpián, ahol csak Justin Gatlin tudta megelőzni. Ott futott 9.86 másodperces ideje máig élő Európa-rekord. 2006-ban Göteborgban az Európa-bajnokságok történetében első férfiként tudott duplázni a 100 és a 200 méter megnyerésével. Nem rossz tanár, annyit leszögezhetünk.

Ronaldónak pedig szüksége is lesz a sebességére, hiszen új edzője, Maurizio Sarri azt szeretné, ha a Juventusban is láthatnák a szezononként 30-40 gólt szerző Ronaldót. Azaz az olasz szakember középcsatárt csinálna CR-ből, márpedig azon a poszton elengedhetetlen, hogy időben érkezzen a beadásokra, illetve, hogy még a leggyorsabb védőket is le tudja sprintelni akár labdával is.