Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke, Luis Rubiales hivatalosan is bejelentette, hogy a spanyol labdarúgó-válogatott élére 2018 júliusában kinevezett Luis Enrique családi okok miatt távozik a posztjáról.

Az FC Barcelonával 2015-ben triplázó (azaz bajnokságot, kupát és Bajnokok Ligáját nyert) edző 11 hónap után távozik a spanyol válogatott éléről. Luis Enrique márciusban elutazott csapatával a máltai Eb-selejtezőre, de családi okok miatt hirtelen hazarepült, és azóta sem ült le a válogatott kispadjára.

„Tökéletes emlékeket őrzünk meg róla. A háttérben személyes indok áll, amely tőlünk független. Ez volt a legjobb, amit tehetett” – fogalmazott Rubiales.

Az utóbbi hónapokban Luis Enrique segítője, Roberto Moreno irányította a válogatott, akivel eddig minden meccsét megnyerte a spanyol csapat. A jövő nyári Európa-bajnokságig ideiglenesen Moreno lesz a spanyol válogatott szövetségi kapitánya.

Luis Enrique 11 hónap után távozik a spanyol válogatott éléről Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Luis Enrique azért döntött a távozás mellett, mert családi okok miatt már március óta nem ülhetett le a spanyol válogatott kispadjára, és egy évvel az Európa-bajnokság előtt nem szeretné kellemetlen helyzetbe hozni csapatát.

Felelősek vagyunk a ránk bízott feladatért, és megpróbáljuk folytatni a munkát, amit Luis Enriquével elkezdtünk. Szeretnénk megnyerni az Európa-bajnokságot” – nyilatkozta Roberto Moreno, a spanyol válogatott új szövetségi kapitánya.

Luis Enrique a Sporting Gijón, a Real Madrid, majd az FC Barcelona futballistája volt, vezetőedzőként pedig az AS Romát, a Celtát és a Barcelonát irányította.

Moreno korábban segédedzőként dolgozott, s a 2017/18-as idényt leszámítva végigkísérte Luis Enrique tréneri pályáját.

A francia hírtelevíziók úgy tudják, hogy márciusban súlyos családi gyász érte, akkor azért hagyta ott az EB-selejtezőt is és most ezért mondott le.