Mesternégyes és brazil továbbjutás a női-vb keddi játéknapján

brazília
Marta and Thaísa of Brazil during match against Italy game valid for the third round of Group C of the World Cup of Women's Soccer in the city of Valenciennes in France on Tuesday, 18. (PHOTO: VANESSA CARVALHO/BRAZIL PHOTO PRESS)
Vágólapra másolva!
A brazil válogatott egygólos győzelmet aratott az eddig százszázalékos olasz csapat felett a női labdarúgó-világbajnokság keddi játéknapján.

A dél-amerikaiak győztes gólját a hatszor a világ legjobb női játékosának választott Marta lőtte büntetőből a 74. percben. A csoportgyőzelmet jobb gólkülönbségének köszönhetően így is az európai együttes szerezte meg, a brazilok harmadikként zártak, de továbbjutásuk így is biztos.

A másik találkozón, melyen Kulcsár Katalin volt a játékvezető és Török Katalin az egyik asszisztens, Ausztrália a papírformának megfelelően simán, 4-1-re felülmúlta a pont nélkül záró jamaicai együttest, így az olaszokkal és a brazilokkal holtversenyben hat ponttal zárt, a tabellán előbbi mögé szorult rosszabb gólkülönbsége miatt, utóbbit viszont több szerzett góljával megelőzte.

A csütörtökön záruló csoportkörből a hat kvartett első két-két helyezettje, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut a 16 közé. A döntőt július 7-én rendezik Lyonban. A vb-ről a három legjobb európai együttes indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára.

Női labdarúgó-vb, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, C csoport:
Ausztrália-Jamaica 4-1 (2-0) Brazília-Olaszország 1-0 (0-0)
A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Olaszország 6 pont (7-2), 2. (és továbbjutott) Ausztrália 6 (8-5), 3. (és továbbjutott) Brazília 6 (6-3), 4. Jamaica 0