Vágólapra másolva!
A végletekig feszült és durva mérkőzésen a kolumbiai labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a végső győzelemre is esélyesnek tartott Argentínát a Copa América második játéknapján. Lionel Messit lélegzethez sem hagyták jutni a kemény kolumbiai védők, a játékosok verekedtek, de a gólokat Kolumbia lőtte.

Salvadorban, a Fonte Nova Arénában csapott össze a két együttes – szó szerint. A meccs – amint az várható volt – nem nélkülözte a kemény, sőt durva jeleneteket sem. A telt háznyi közönség fantasztikus hangulatot teremtett. Erre szükség is volt, mert a nap másik találkozóján, az A csoportban lejátszott Venezuela-Peru (0-0) meccsen 40.000 szék maradt üresen a Porto Alegrében található Gremio Arénában.

Az első félidőben Messiék igyekeztek aktívan játszani, pár helyzetet ki is alakítottak, de Kolumbiának is akadtak lehetőségei.

Lionel Messi megkapta a magáét a kolumbiai védőktől Forrás: AFP/Juan Mabromata

A kolumbiaiak első számú célpontja Lionel Messi volt, akit aprófaként aprítottak.

Mindezt a 62. percig bírták az argentinok, ekkor egy újabb kolumbiai szabálytalanság után, amelyet Juan Cuardado követett el, a játékosok a pálya közepén egymásnak estek. Tegyük hozzá, hogy az argentin csapat játékosai is legalább ennyire keményen, olykor durván játszottak a meccsen, szóval, elég nagy feszültség halmozódhatott fel. A chilei bíró, Roberto Tobar nem mindig állt a helyzet magaslatán.

Ami ennél fontosabb, hogy az idő előrehaladtával Messiék egyre nehezebb helyzetbe kerültek. A minden helyzetét elpuskázó Argentína a 71. percben kapitulált először. Ekkor a balról befelé húzó Roger Martinez irgalmatlan nagy gólt lőtt, ezzel vezettek tehát a kolumbiaiak.

A 79. percben újra a baloldalról érkezett a beadás, és az Atalantában játszó Duvan Zapata közelről, 5 méterről szerezte meg Kolumbia második gólját.

Argentína fél térden, Kolumbia ünnepel Forrás: AGIF/Thiago Calil/AGIF/Thiago Calil

Lionel Scaloni, az argentin válogatott szövetségi kapitánya nagy csalódással vette tudomásul az eredményt.

A B csoportban tehát vereséggel nyitott az argentin csapat. Ebben a négyesben játszik még Katar és Paraguay is, de Messiék innentől kezdve nem nagyon hibázhatnak, ha Copa Américát akarnak nyerni.

Copa América, B csoport, 1. forduló: Argentína-Kolumbia 0-2 (0-0)
Argentína: Armani – Saravia, Pezzella, Otamendi, Tagliafico – Lo Celso, Rodríguez (Pizarro), Paredes, Di María (De Paul) – Messi, Agüero (Suárez)
Kolumbia: Ospina – Medina, Mina, Sánchez, Tesillo – Cuadrado (Lerma), Barrios, Uribe – James, Falcao (Zapata), Muriel (Martínez)

A csoport, 1. forduló: Venezuela-Peru 0-0