Társoldalunk:

Brazília hármat rúgott a Copa América nyitómeccsén

2019.06.15. 05:28

Magyar idő szerint szombat hajnalban megkezdődött a Copa América, azaz a dél-amerikai kontinens labdarúgótornája. A Sao Paulóban megrendezett nyitómérkőzésen a házigazda brazilok 3-0-ra győztek Bolívia ellen. 

A Morumbi Stadionban megrendezett összecsapáson az a Néstor Pitana vezette fel a csapatokat, aki a 2018-as oroszországi focivébé döntőjében is bíráskodott. Az első félidőben nem esett gól, de a brazilok óriási fölényben játszottak, hatalmas nyomás alá helyezve az ellenfél kapuját.

A 49. percben a videobíró igénybevétele is kellett ahhoz, hogy a hazai csapat megszerezze a vezetést. A bolíviai csapatból Adrian Jusino kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, a bírónak rászóltak a fülére, majd a VAR-rendszer megadta a tizenegyest, amelyet Coutinho értékesített. 

Philippe Coutinho gólöröme a Copa América nyitómeccsénForrás: AGIF/Marcello Zambrana/AGIF/Marcello Zambrana

Az 53. percben Firmino teljesen egyedül maradt a jobboldalon, beadását Coutinho fejelte a kapuba, ezzel már 2-0-ra vezettek a brazilok. A 84. percben Everton kevergetett a baloldalon, majd befelé húzott és 17 méterről óriási gólt lőtt, minden kérdésre pontot téve ezzel. A brazilok könnyed győzelmet arattak az A csoport nyitómeccsén. Ebben a csoportban szombaton este 21 órakor rendezik a Venezuela-Peru mérkőzést.

Copa América, A csoport, 1. forduló: Brazília-Bolívia 3-0 (0-0)
Gól: Coutinho (50, 53.), Everton (85.)
Brazília: Alisson; D. Alves, Marquinhos, T. Silva, F. Luís; Fernandinho, Casemiro, Coutinho; Richarlison (Willian), Firmino (G. Jesus), Neres (Everton)
Bolívia: Lampe; D. Bejarano, Haquín, Jusino, M. Bejarano; Saavedra (L. Vaca), Justiniano, Sucedo (Wayar), Chumacero; Castro (R. Vaca); Moreno