A sztárklubok által csábított edző inkább a pihenést választja

'Partita Del Cuore' Charity Match NurPhoto General NEws SPORT Soccer Soccer Match Partita del Cuore Charity Match May 27 2019 27th May 2019 PLAYER Soccer Team Juventus Stadium Allianz Stadium
Massimiliano Allegri during the Partita Del Cuore 2019 charity football match at Allianz Stadium on May 27, 2019 iin Turin, Italy. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A következő szezonban nem vállal munkát Massimiliano Allegri, a Juventus labdarúgócsapatának eddigi vezetőedzője, aki öt év után távozott a torinói együttestől.

Az 51 éves szakember egy milánói rendezvényen árulta el, hogy nem akar dolgozni egy évig, mert szeretne a magánéletére koncentrálni a következő hónapokban. Mint mondta, az elmúlt 15 évben folyamatosan dolgozott, ami kiszívta belőle az erőt.

Massimiliano Allegri valóban nem tűnik valami frissnek Forrás: NurPhoto/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

Allegri 2004-ben az olasz negyedosztályban kezdte edzői karrierjét, majd az AC Milannal olasz bajnokságot nyert, 2014-ben pedig a Juventus irányítását vette át, s a torinói klub történetének egyik legsikeresebb edzője lett. Vezetésével a csapat mind az öt szezonban megszerezte a bajnoki címet, az első négyben az olasz kupát is megnyerte, s kétszer jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe.

A Juventus májusban jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontják Allegri szerződését, akinek utódja várhatóan Maurizio Sarri, a Chelsea trénere lesz, miközben Allegrit sokan már a londoni csapat kispadján látták.