Társoldalunk:

Korábbi Chelsea-játékos váltja a Juventushoz távozó Sarrit a kispadon

2019.06.14. 15:43

Egybehangzó angol és olasz sajtóértesülések szerint az Európa-liga győztes Chelsea elengedi edzőjét Maurizio Sarrit a Juventushoz, a helyét pedig minden bizonnyal a londoni klub legendás játékosa, Frank Lampard fogja átvenni.

Állítólag a Juventus és a Chelsea csütörtök este megegyezett Sarri átigazolásáról. A londoni klub közös megegyezéssel, kompenzáció fejében elengedi vezetőedzőjét, aki hamarosan aláírhatja hároméves szerződését a Juventusszal. 

Maurizio Sarri pályafutása első trófeáját nyerteForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

Fabio Paratici, a Juventus klubigazgatója Londonban töltötte az utóbbi napokat, ahol Marina Granovskaiával, a Chelsea ügyvezetőjével egyeztetett Sarri sorsáról. A sajtóértesülések szerint a Juventus a következő napokban mutathatja be a 60 éves szakembert, mint új vezetőedzőjét.

A Sky Sport Italia értesülése szerint a Chelsea 3,5 és 4 millió euró közötti összeget kap a Juventustól Sarri elengedéséért, a BBC azonban 7 milliós kivásárlási árról ír, amely különböző bónuszokkal akár 12 millióig is felmehet.

A Sarriért kapott összegnek már meg is van a helye, ugyanis a londoni klubnál az a terv, hogy kivásárolják a Chelsea legendáját, Frank Lampardot a szerződéséből, amely a másodosztályban szereplő Derby Countyhoz köti.

Frank Lampard a Chelsea történetének egyik legjobb játékosa voltForrás: AFP/Adrian Dennis

A 40 éves Lampard első vezetőedzőként töltött szezonjában kiejtette a Manchester Unitedot a Ligakupából, és majdnem feljutotta csapatát a Premier League-be. A Derby County csak a Wembley Stadionban rendezett osztályozó meccsen bukta el a feljutást.