Maradona egészségügyi okok miatt elhagyja mexikói klubját

fbl Horizontal
The coach of Mexican second division football team Dorados, Argentine Diego Armando Maradona, waits for the start of the second leg match of the Mexican second-division finals against Atletico San Luis, at the Alfonso Lastras Ramirez stadium in San Luis Potosi, Mexico, on May 5, 2019. (Photo by Ulises Ruiz / AFP)
Vágólapra másolva!
Diego Maradona egészségügyi okok miatt lemondott mexikói labdarúgócsapatának, a Dorados de Sinaloának a vezetőedzői posztjáról.

A legendás argentin futballista ügyvédje csütörtökön jelentette be, hogy Maradona orvosai tanácsára döntött a távozás mellett, mert a munka helyett az egészségére kell koncentrálnia. Matias Morla Twitter-bejegyzésében azt is elárulta, hogy 58 éves ügyfelére két műtét is vár a közeljövőben, mivel a vállát és a térdét is operálni kell.

Maradonának nyugalomra van szüksége Forrás: AFP/Ulises Ruiz

Az észak-mexikói város másodosztályú csapatát ősszel vette át Maradona, akivel tavaly év végén és májusban is osztályozót játszhatott az együttes, ám mindkétszer elbukta a feljutásért vívott párharcot.

A minden idők egyik legjobb futballistájának tartott egykori csatár, az 1986-os világbajnok argentin csapat vezére már hosszabb ideje küzd egészségügyi problémákkal, januárban gyomorműtétet hajtottak végre rajta.