Társoldalunk:

Az angol másodosztályban lett edző a korábbi Real-játékos

2019.06.14. 22:47

Jonathan Woodgate lett az angol labdarúgó másodosztályban szereplő Middlesbrough vezetőedzője, segítőjének pedig Robbie Keane-t nevezték ki pénteken.

A nyolcszoros angol válogatott Jonathan Woodgate 2006 és 2008, majd 2012 és 2016 között is szerepelt szülővárosának együttesében, amelynek évekig csapatkapitánya is volt, edzőként pedig 2017 óta a klub utánpótlásában tevékenykedett. Felnőtt csapatnál ez lesz az első vezetőedzői feladata, szerződése három évre szól. 

Woodgate korábban Zidane csapattársa volt a Real MadridbanForrás: AFP/Stringer

Woodgate játékosként a Leeds United színeiben mutatkozott be a Premier League-ben, az egyik legnagyobb angol tehetségnek tartották, de sorozatos sérülései miatt nem tudta befutni azt a karriert, amit jósoltak neki. 2004 nyarán a Real Madridhoz igazolt, de két szezon alatt csak kilenc meccsen lépett pályára a La Ligában.

A 146-szoros ír válogatott Robbie Keane játékosként szintén a Leeds Unitedben és a Tottenham Hotspurben is volt Woodgate csapattársa. A közelmúltban játékos-edzőként irányította az indiai Atlético de Kolkata együttesét, és tavaly óta hazája nemzeti csapatának pályaedzőjeként dolgozik.

Robbie Keane, a Tottenham legendájaForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Middlesbrough tavasszal Tony Pulis irányításával bejutott a másodosztály rájátszásába, de a Premier League-be kerülést nem tudta kiharcolni.