Rómában megtörténhet a lehetetlen, Totti elhagyni készül a klubot

AS Roma v Empoli - Serie A rome olimpico stadium serie a FOOTBALL soccer PLAYER Sports Team sport BALL GAME Football player SOCCER PLAYER person Roma v Empoli Patrick Robin Olsen of Roma Matteo Ciambelli NurPhoto Italy Serie
Roma v Empoli : Serie A As Roma former captain and now staff member Francesco Totti at Olimpico Stadium in Rome, Italy on March 11, 2019. (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint soha nem volt még ennyire közel a pillanat, hogy Francesco Totti elhagyja pályafutása egyetlen klubját, az AS Romát.

A legnagyobb olasz sportnapilap, a milánói La Gazzetta dello Sport információi szerint Francesco Totti visszautasította a neki felajánlott technikai igazgatói posztot, és kész elhagyni a klubot, amelyet 1989-től szolgált, és, ahol 1992 és 2017 között összesen 25 szezont töltött el. Totti csütörtökön a Twitter-oldalára annyit írt ki: "Jelenleg rengeteg leírt és kimondott szóval próbálják befolyásolni, hogy mit gondoljak és mit válasszak. Hamarosan eljön az ideje, hogy az én álláspontom is megjelenjen."

A Calciomercato.com szerint Tottinak, aki a visszavonulása után azonnal bekerült az AS Roma vezetőségébe, mint klubigazgató, az új szerepkörben hiába lett volna minden eddiginél nagyobb beleszólása a klub életébe, mégis nemet mondott a felkérésre, amikor megtudta, hogy a tulajdonos James Pallotta továbbra is számít Franco Baldini munkájára.

Lehet, hogy Francesco Totti veszi a kabátját és elhagyja Rómát? Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

Baldini két turnusban, előbb 1999 és 2005, majd 2011 és 2013 között volt technikai, illetve klub igazgató, és főleg az utóbbi időszakban nem ápolt jó viszonyt a klub ikonjával. Mint az Totti a 2018-ban megjelent önéletrajzában (A kapitány, Un Capitano) írja, egy alkalommal Baldini a következőket mondta neki:

"Akartam és támogattam Spalletti (Luciano Spalletti a 2016-17-es szezonban volt a Roma edzője) idehozatalát, mert ugyanúgy gondolkodik, mint én. Már évekkel ezelőtt megmondtam neki, ha rajtam múlna, eladnálak, de bármelyik edzővel beszéltem, mindegyik azt hajtotta, hogy szüksége van rád a csapatnak. Spalletti volt az egyetlen, aki nem így gondolta, mert mindketten tisztában voltunk vele, hogy az utóbbi években már csak teher voltál a csapat számára."

Most fél Róma rettegve várja a fejleményeket.