Vágólapra másolva!
A 33-szoros magyar válogatott Nagy Ádám a Blikknek adott interjúban elmondta, elege van a mellőzöttségből, és szeretne távozni a Bologna labdarúgó-csapatától.

A 23 éves középpályás a 2016-os Európa-bajnokság után igazolt a Bologna csapatához. Első két szezonjában rendre megkapta a lehetőséget, idén azonban a kispadra szorult. A szerb Szinisa Mihajlovics januári kinevezése óta összesen 104 percet játszott a Serie A-ban.

„Filippo Inzaghinál a szezon első felében a meccsek kétharmadán szerepet kaptam, a január végén kinevezett Mihajlovics viszont nem számolt velem.

– mondta a magyar válogatott középpályás, aki szeretne mihamarabb új csapatot találni magának. - Az eredmények őt igazolják, aminek természetesen örülök, hiszen fontos, hogy a gárda megőrizte első osztályú tagságát. Ugyanakkor

jobbnak látom, ha keresek egy olyan csapatot, amelynél rendszeresen pályára lépek. Már akadnak érdeklődők. A célom Olaszországban maradni, de ha nem sikerül, akkor is topligás klubban folytatnám

– mondta a Blikknek Nagy Ádám miután a magyar válogatott egygólos győzelmet aratott Wales felett az Eb-selejtező 4. fordulójában.

Nagy Ádám kihagyhatatlan a magyar válogatottból Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 23 éves játékos alapembernek számít a magyar válogatottban. Marco Rossi tavalyi júniusi kinevezése óta tíz meccset játszott a nemzeti csapat, Nagy Ádám pedig kilencszer játszott 90 percet. Az olasz szakember egy korábbi interjúban elmondta, csak az játszhat a válogatottban, aki rendszeresen pályára lép a klubcsapatában. Nagy Ádám a kivétel, aki erősíti a szabályt, mert ő pótolhatatlan.

Egységesek vagyunk, tudunk küzdeni egymásért, a szurkolók pedig örülnek, hogy mindenki szívvel-lélekkel harcol a pályán. És úgy érzem, a csapatban még vannak tartalékok" – mondta Nagy Ádám, aki szerint Marco Rossi azért sikeres a magyar csapattal, mert felkészült szakember, aki jól ismeri a magyarországi futballközeget.

Nagy Ádám nem érzi elvesztegetett időnek a bolognai kalandot. Elmondása szerint mentálisan is fizikailag is jobb lett. A futóteljesítménye, a teherbírása is nőtt, és az előrejátékban is fejlődött.