Nem engedi el, de nem is tartja meg a norvég csodagyereket a Real Madrid

Horizontal
Norway's midfielder Martin Odegaard (front), Norway's midfielder Sander Berge and Norway's defender Kristoffer Vassbakk Ajer (back row, R) attend a training session on the eve of the UEFA Euro 2020 qualifying Group F football match between Faroe Islands and Norway on June 9, 2019 in Torshavn. (Photo by Terje Pedersen / NTB Scanpix / AFP) / Norway OUT
Vágólapra másolva!
A német Sport Bild értesülései szerint az előző szezonban a Bundesliga 4. helyén záró Bayer Leverkusen komoly ajánlatot tett a Real Madridnak Martin Ödegaardért.

A negyedik hellyel a Bajnokok Ligája-indulást kiharcoló Leverkusen a Borussia Dortmundhoz aláíró Julian Brandtot szeretné pótolni Ödegaarddal.

Egy BL-induló csapatba menni egyáltalán nem blama Forrás: AFP/Terje Pedersen

Ha a norvég egy másik madridi focista, Dani Carvajal példáját tartja szem előtt, akár még jól is járhat: a szélső hátvéd szinten nem tudott bekerülni a Real első csapatába, ezért 2012-ben ötmillió euróért eladták a Leverkusennek, ahol viszont olyan jól játszott, hogy a spanyol klub a szezon végén érvényesítette a kivásárlási opcióját, Carvajal pedig alapember lett Zidane három BL-trófeát begyűjtő csapatában.

A még mindig csupán 20 éves norvég középpályást óriási csinnadrattával vette meg a Real Madrid 2015-ben a norvég Strömsgodsettől, nagyjából négymillió euró körül összegért. A világ legígéretesebb tehetségei között számontartott fiatal azonban nem tudott fellépni a nagyok közé a Real Madrid Castillából, így mindössze két meccset kapott az első csapatban, egy bajnokin és egy Király-kupa találkozón adott neki esélyt Zinedine Zidane.

Ezt követően előbb a holland Heerenveennek adták kölcsön, ahol két szezon alatt 43 meccsen négy gólt szerzett, míg a legutóbbi idényt a szintén holland Vitesse-ben töltötte, ahol 37 találkozón 11-szer volt eredményes.

Ödegaard szerződése 2021-ig szól a Realnál, a spanyol Caden SER információi szerint pedig ezt ki is fogja tölteni, azaz ezúttal is csak kölcsönadás jöhet szóba az esetében.