Társoldalunk:

Lang Ádám: Nem értem, hogy történhetett meg ez az egész

2019.06.13. 22:31

Viharos körülmények között távozott a hét elején a CFR Cluj magyar légiósa, Lang Ádám. A játékos  elmondása szerint belső információk láttak napvilágot az edzője és közötte lévő kapcsolatáról, és többek között ez is okoz(hat)ta a szerződésbontást. A 26 éves védő a csakfoci.hu-nak reagált a személyét ért vádakra, valamint az esetleges magyarországi folytatásról és a válogatottbeli tagságáról is nyilatkozott.

Hétfőn délelőtt a román bajnok CFR Cluj labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Lang Ádámmal. A 26 éves védőt korábbi edzője, Dan Petrescu a román sajtóban nyíltan bírálta – mondván DVD-ken látta játékosa hibáit, amelyek sokba kerültek a csapatnak, és büntetésként nem számolt vele, illetve mást preferált helyette. A történtek után Lang először nyilatkozott távozása körülményeiről, amit megelőzően szerinte belső információk szivárogtak ki róla.

"Egyszerűen már nem akarok foglalkozni ezzel a témával. Annyi történt, hogy az edzővel nem egyezett a véleményünk a futballról, így érdemben nem tudtunk tovább együtt dolgozni. Szerencsére sikerült normálisan elválnunk, és itt számomra véget ért a kolozsvári történet - mondtaLang Ádám, aki szerint belső információk szivárogtak ki róla és edzője közötti viszonyáról. Nem értem, hogyan történhetett meg ez, hiszen ez csak rám és a klubra tartozik. De ami történt, megtörtént, lezártnak tekintem az egészet, és nem kívánok már vele foglalkozni a továbbiakban. Új fejezet következik az életemben."

Lang elmondta, egyelőre Magyarországról semmilyen megkeresés nem érkezett iránta, azonban ha egy jó ajánlat futna be érte, elgondolkozna rajta.

"Az emberek beszélnek össze-vissza, és vannak olyan híresztelések, amelyek totálisan alaptalanok. Itthonról még egyik csapat sem keresett meg, de kíváncsian várom, hogyan alakul a sorsom. Amíg nem érkezik írásos ajánlat egy klubtól, amivel érdemes lenne foglalkozni, addig itthon pihenek Veszprémben a családommal, a barátaimmal, a szeretteim körében. Egyelőre szabadon igazolható vagyok és várom, hogy történjen valami."

Lang Ádámmal szerződést bontott a klubja, amíg nem talál új csapatot, aligha térhet vissza a válogatottbaForrás: AFP/Mikko Stig

A hátvéd nem titkolt célja, hogy újra meghívót kapjon Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

"A célom nem változott, hiszen szeretnék ismét bekerülni a válogatottba - most ugye egy átmeneti időszakot élek meg, mivel nem kerültem be a keretbe. Ha ismét rendszeresen tudnék játszani, akkor valószínűleg érkezni fog a meghívó, a mindenkori szövetségi kapitány majd eldönti, hogy a teljesítményem megfelelő-e. Ha igen, akkor biztosan be fog hívni, ha nem, akkor nem, ilyen egyszerű ez. A válogatottat megint jó hangulat veszi körül, amit meg kell tartani, nyilvánvaló, hogy ez is hozzásegítette a csapatot, hogy újból eredményes tudjon lenni.

Jó periódusban van a válogatott, és ezt meg kell lovagolni. Az ember tényleg akkor dolgozik a legjobban, ha jól érzi magát, ezt pedig most mindenkin lehet látni, amikor az öltözőben jársz. Ez is a siker egyik kulcsa.

A válogatottat jó játékosok alkotják, ez nem is kérdés. Képesek vagyunk a jó eredményekre, ezt már számtalanszor bizonyítottuk" – fogalmazott Lang Ádám, majd össszehasonlította Georges Leekenst és Marco Rossi munkásságát. 

"Ha kettejüket összehasonlítjuk, akkor ég és föld a két szövetségi kapitány közötti különbség. Sokkal könnyebb úgy egy edzővel dolgozni, ha az megmondja, „ezt és ezt kérem", és „ez a filozófiám". Emellett megmutatja videón, hogyan működik az, amit látni szeretne a játékosoktól. Leekens idejében ezek a videózások nem voltak olyan részletesek – finoman szólva. Hiába vagyunk kész játékosok, mindig tudunk újat tanulni és elsajátítani, mert a futballban mindig vannak új dolgok – tette hozzá a 26 éves védő.