Társoldalunk:

Gera Zoltánék szurkolókat toboroznak a jövő évi foci-Eb-re

2019.06.13. 12:19

Az UEFA és az MLSZ közös videójában buzdít jegyvásárlásra Gera Zoltán, volt válogatott labdarúgó, a 2020-as foci-Eb budapesti nagykövete. A jegyigénylés első szakasza június 12-e és július 12-e között tart, az összes mérkőzésre, így a négy budapesti összecsapásra is árulják már a jegyeket, 30 eurós összegtől.

Habár már az elmúlt hónapokban is több regisztráció érkezett Magyarországról, a kisvideó azért készült, hogy még ennél is több hazai szurkoló kapjon kedvet az első hazai rendezésű Európa-bajnoksághoz. A cél az, hogy minél több magyar szurkoló élvezhesse élőben a mérkőzéseket Budapesten az új, 68 ezer férőhelyes Puskás Arénában, vagy akár a többi 11 helyszín bármelyikén.

A magyar fővárosban megrendezett találkozókra 30, 75 és 125 euróért lehet jegyet váltani. Belépőket a magyar nyelvű euro2020.com/tickets oldalon lehet igényelni. A regisztráció semmilyen további kötelezettséggel nem jár: a most beérkező igényléseket egy augusztusi sorsolás követi, a szerencsés érdeklődők azután vehetik meg ténylegesen belépőiket.

Gera Zoltánnak társa is akadt a Budapest belvárosában forgatott kisfilmben, ahol a Széchenyi lánchíd, a labdarúgó Európa-bajnokság egyik szimbóluma is felbukkan. Tóth Emese freestyler szemet kápráztató trükkjei már önmagukban is elegendőek ahhoz, hogy érdemes legyen belenézni a videóba, a két sportoló közös felhívása pedig remélhetőleg sokak kedvét meghozza majd a jövő évi küzdelmekhez.

A 2020-as Eb több szempontból is a „legek" tornája lesz: 12 helyszínen, 4 időzónában rendezik meg a találkozókat, a 3 millió nézőt pedig mintegy 10 ezer önkéntes várja majd a helyszíneken (Budapesten is több mint 1000). Ráadásul, hazánk mellett 6 másik olyan ország is (Azerbajdzsán, Dánia, Írország, Oroszország, Románia és Skócia) a rendezők között kapott helyet, amely még sosem adott otthont Európa-bajnokságnak.