A Real Madrid már most 100 milliárdot költött átigazolásokra

Real Madrid Unveil New Signing Luka Jovic NurPhoto General News SPORT Soccer Real Madrid Madrid - Spain PLAYER SOCCER PLAYER Santiago Bernabeu Real Madrid Player SEASON
Luka Jovic is presented as new player of Real Madrid CF Presidenta and player pose with the Jerseyat Estadio Santiago Bernabeu on June 12, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A madridi Marca és más spanyol napilapok egybehangzó számításai szerint korábban soha nem költött ennyi pénzt labdarúgók szerződtetésére a Real Madrid, amely a nyári átigazolási időszakban eddig már nagyjából 303 millió eurós (97,5 milliárd forint) "bevásárlást" tartott.

A fővárosi gárda az eddigi rekordot jelentő összeget 2009 nyarán költötte el, akkor többek között a portugál Cristiano Ronaldót, a brazil Kakát, valamint a még mindig a Realnál futballozó francia Karim Benzemát vásárolta meg.

A Real az elmúlt hetekben 100 millió euró körüli összegért szerződtette a Chelsea-től a világbajnoki bronzérmes belga Eden Hazard-t, megvette az Eintracht Frankfurttól a szerb válogatott Luka Jovicot 60 millió euróért, illetve az FC Porto brazil védőjét, Eder Militaót 50 millióért.

Rajtuk kívül már Real-szerződéssel rendelkezik a szintén brazil Rodrygo, aki a Santostól érkezett 45 millió euróért, szerda este pedig a francia Ferland Mendy leigazolását jelentették be Madridban, a védő 48 millió euró ellenében hagyta ott az Olympique Lyont.

A spanyol lapok számításai szerint az összesen 303 millió eurós költekezés 49 millióval több, mint 2009-ben,

és a sornak még nincs vége, a Real ugyanis többek között a francia válogatottal világbajnok Paul Pogbát is meg akarja szerezni a Manchester Unitedtől a nyár folyamán, ami könnyen lehet, hogy újabb 100 millió euró körüli kiadás lesz.

Vannak tervek Madridban:

A Real Madrid 2016-ban, 2017-ben, majd 2018-ban is megnyerte a Bajnokok Ligáját, azonban a májusban zárult idényben csak harmadik lett a spanyol bajnokságban, a BL-ben a nyolcaddöntőben búcsúzott, a Király Kupában pedig éppen az ősi rivális FC Barcelonával szemben maradt alul az elődöntőben.

Zidane kedvére keverheti a lapokat:

Florentino Pérez, a klub elnöke már a szezon hajrájához közelítve, március elején visszahívta vezetőedzőnek a korábbi sikerkovács francia Zinedine Zidane-t, és bejelentette, hogy nyáron jelentősen megerősíti a csapat keretét.