Újra akcióba léphet az átigazolási piac legnagyobb ragadozója

Mino Raiola
Paul Pogba ügynöke, Mino Raiola állítólag 25 millió eurót tehetett zsebre, amikor ügyfele a Manchester Unitedhoz igazolt
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Sportdöntő-bíróásg felfüggesztette a Mino Raiolára kiszabott három hónapos eltiltást.

Ami azt jelenti, hogy a labdarúgás egyik legbefolyásosabb embere, egyben a sportág első számú játékosügynöke újra játékra jelentkezhet, éppen akkor, amikor felpörög az átigazolási piac.

A mások mellett Zlatan Ibrahimovicot és Paul Pogbát is képvisel szuperügynökre az olasz futballszövetség (FIGC) kért eltiltást, amit aztán a FIFA szabott, és ők állapították meg a három hónapot Carmine (Mino), illetve a két hónapot testvére, Vincenzo Raiola esetében. Ha a tiltás érvényben maradt volna, az azt jelentette volna, hogy a futballvilág leghatalmasabb ügynöke augusztus 9-ig semmilyen átigazolásban nem vehetett volna részt (hivatalosan).

Mino Raiola szerint a FIGC így akart rajta bosszút állni, amiért éles kritikával illette őket az olasz foci jelenlegi, szerinte botrányos állapota, valamint a stadionokban újra felerősödő rasszizmus miatt.

Raiola visszatérése biztos, hogy felpezsdíti a piacot. Már csak azért is, mert az általa képviselt Paul Pogba és Matthijs de Ligt jelenleg a két legkapósabb árucikk az üzlete polcain. A francia világbajnok nagyon menne a Manchester Unitedből, méghozzá a Zinedine Zidane irányította Real Madridba, és, ha van ember, aki ezt el tudja intézni, akkor az Raiola. Az Ajax fiatal tehetségére pedig a MU, a Liverpool és a Barcelona is kész lecsapni.

A fentebb említett játékosok mellett Raiola ügyfélkörébe tartozik még Marco Verratti (PSG), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Konstantinos Manolas (AS Roma), Moise Kean (Juventus), Henrikh Mkhitarjan (Arsenal), Blaise Matuidi (Juventus), Mario Balotelli (Olympique Marseille) és Justin Kluivert (AS Roma) is.