Tragédia: meghalt a spanyol fociválogatott volt játékosa

Reyes
(FILES) In this file photo taken on May 23, 2015 Sevilla's then forward Jose Antonio Reyes celebrates a goal during the Spanish league football match Malaga CF vs Sevilla FC at La Rosaleda stadium in Malaga. - Former Arsenal, Real Madrid and Spain star Reyes has been killed in a car crash, his hometown club Sevilla said on June 1, 2019. Reyes, who shot to fame at Sevilla before a switch to Arsenal before spells at Real and Atletico Madrid, was 35 and on the books with second tier Spanish club Extremadura. (Photo by Cristina Quicler / AFP)
Vágólapra másolva!
Twitter-oldalán jelentette be a Sevilla, hogy közlekedési balesetben meghalt a klub korábbi játékosa, José Antonio Reyes. A 21-szeres spanyol válogatott labdarúgó mindössze 35 éves volt, 16 évesen a Sevillában mutatkozott be profiként. 

A 2018/19-es idényben a spanyol másodosztályú Extremadurában játszott, de korábban megfordult a Sevillanál, az Arsenalnál, valamint a Real Madridnál is. 21-szer volt tagja a spanyol válogatottnak.

Több mint 200 első osztályú mérkőzésen játszott a Sevillában, amellyel háromszor is Európa-ligát nyert. Az Arsenallal angol bajnok és FA-kupa-győztes volt, a Benficával portugál bajnok lett. Szülőhazájában a Sevillán kívül megfordult a Real Madridban, amellyel spanyol bajnoki címet szerzett, az Atlético Madriddal pedig kétszer is megnyerte az Európa-ligát.

José Antonio Reyes 35 éves volt Forrás: AFP/Cristina Quicler

A hírek szerint a Sevilla melletti Utrera városánál szenvedett halálos balesetet, az ütközés után autója kigyulladt.

Korábbi klubja, az Arsenal Twitter-oldalán azt írta, a csapatnál mindenkit sokkolt a tragédia híre.

Néhány perccel később újabb posztban emlékezett meg az Arsenal, melyben azt írják, Reyes a Legyőzhetetlenek csapatához tartozott, a klub egyik legnépszerűbb alakja volt, és örökké különleges helye lesz az Arsenal-család tagjainak szívében. A halálhír után nem sokkal az Arsenal hivatalos honlapjának nyitóoldalán is Reyesre emlékeznek.

Thierry Henry, akivel a londoniaknál voltak csapattársak 2004 és 2007 között, szintén közösségi oldalain emlékezett meg egykori klubtársáról.

Csodálatos játékos, fantasztikus csapattárs és kivételes ember volt. Családtagjainak és barátainak sok erőt kívánok a következő nehéz időszakban."

A Chelsea-nél is megemlékeztek az egykori kiváló játékosra, a friss El-győztes angol klub részvétét fejezte ki Reyes hozzátartozóinak.

Az esti BL-döntő résztvevői, a Liverpool és a Tottenham is együttérzéséről biztosította Reyes barátait és családtagjait, utóbbi csapat az Arsenallal is együtt érez.

A Real Madrid, mellyel bajnoki címet szerzett, szomorúan és megdöbbenéssel fogadta a gyászhírt, együttérzéséről biztosítva Reyes hozzátartozóit.

Korábbi klubja, a Real Madrid ősi riválisa, az FC Barcelona is megemlékezett a tragikus hirtelenséggel elhunyt focistáról. Ragyogó és karizmatikus játékosnak nevezik, aki az egyik legkiválóbb alakja volt a labdarúgásnak.

A BBC beszámolója alapján az esti, madridi BL-döntő előtt gyászszünet lesz a játékos emlékére.