Vágólapra másolva!
Antoine Griezmann májusban bejelentette, hogy a szezon végén távozik az Atlético Madridból. A világbajnok francia támadót egyelőre még nem mutatták be az új klubjánál, de nagy valószínűséggel az FC Barcelona játékosa lesz. Azonban előfordulhat, hogy meghiúsul az üzlet, ugyanis a Cadena Ser rádióadó megírta, hogy a katalánok a madridiak engedélye nélkül vették fel a kapcsolatot Griezmann-nal.

A Cadena Ser rádióadó birtokába jutott dokumentumok alapján a vb-győztes francia csatár már novemberben megállapodott a katalánokkal. Állítólag Griezmann aláírt egy szerződési szándéknyilatkozatot, tette ezt úgy, hogy közben az Atlético Madrid még versenyben volt a Barcával a spanyol bajnoki címért.

Az Atlético vezetősége a FIFA fegyelmi bizottságához fordult jogorvoslatért,

ugyanis élő szerződéssel rendelkező játékossal tilos tárgyalni a klubja engedélye nélkül, csak szerződése lejárta előtt hat hónappal.

Márpedig Griezmann tavaly nyáron 2023-ig hosszabbított az Atléticóval hangzatos hűségeskü és egy erről készült dokumentumfilm kíséretében.

Könnyen lehet, hogy Griezmann mégsem lesz a Barca játékosa Forrás: AFP/Franck Fife

Ha bebizonyosodik a katalán klub bűnössége, komoly büntetést kaphat. 2014-ben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) két átigazolási időszakból is kizárta a Barcát, mert megsértette a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat több, 18 év alatti futballista szerződtetésénél.

És persze nem szabad elfeledkezni a Neymar-ügyről sem, amelybe a korábbi elnök, Sandro Rosell is belebukott.

Rosell 2010 nyarától 2014 januárjáig volt az FC Barcelona elnöke, tisztségéről az után mondott le, hogy nyilvánosságra kerültek Neymar szerződtetésének anyagi részletei. A vádak szerint a brazil – aki 2017-ben a Paris Saint-Germainhez távozott – megszerzése sokkal többe került annál, mint amennyit bevallottak a 2013-as leigazolásakor.

(Forrás: La Liga Loca)