Vágólapra másolva!
Péntek reggel az olasz labdarúgó-bajnokság negyedik helyén végző Internazionale a hivatalos honlapján tudatta, hogy a Juventusszal három bajnoki címet nyerő Antonio Conte lesz a csapat vezetőedzője.

Antonio Contét tavaly nyáron menesztették a Chelsea éléről, azóta nem vállalt edzői munkát. Állítólag Julen Lopetegui októberi kirúgása után közel került ahhoz, hogy a Real Madrid edzője legyen, de a játékosok megfúrták az érkezését, így végül Santiago Solari kapta a megbízást, akinek a helyét azóta már Zinédenie Zidane átvette.

Conte szerződésének időtartamáról nem adott tájékoztatást az Internazionale, azonban olasz sajtó úgy tudja, ötéves szerződésről van szó, Conte pedig idényenként 7.5 millió eurót keres majd.

Antonio Conte a Juventus ősi riválisánál vállalt munkát Forrás: NurPhoto/Silvia Lore

Miután Massimiliano Allegri távozott a Juventustól, sokan biztosra vették Conte visszatérését, így némileg meglepő, hogy a Juve-legenda az ősi rivális Inter edzője lett.

Miután az Inter csütörtökön megerősítette, hogy nem hosszabbítja meg Luciano Spalletti nyáron lejáró szerződését, az olasz sportsajtó már kész tényként kezelte, hogy Conte megegyezett az Inter vezetőségével.

Ezt követően a Juventus-szurkolók egy csoportja a stadion elé vonult, és követelte a vezetőségtől, hogy távolítsák el Antonio Conte csillagát az Allianz Stadion elől.

A Conte torinói csapattal három bajnoki címet szerzett, míg a Chelsea-vel első évében nyert angol bajnokságot, az olasz válogatottal pedig a 2016-os Európa-bajnokságon a negyeddöntőig jutott.

Az Internél azt remélik, hogy Contével sikerül áttörést elérnie az együttesnek, mely 2010-es triplázása (bajnoki, Olasz Kupa-, Bajnokok Ligája-diadal) óta gyengélkedik, 2011-ben még meg tudta nyerni az Olasz Kupát, ám azóta egyetlen trófeát sem gyűjtött.